BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,20
HABER /  GÜNCEL

Barlas'tan Dabbetül-Pennsylvania yazısı

Kıyamet öncesi topraktan çıkıp insanları perişan edecek olan Dabbetül-arz'ı Barlas, bakın nasıl gördü?

Abone ol

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, kıyametten önce topraktan çıkacağı söylenen yaratık Dabbetül-arz yerine, “Dabbetül-Pennsylvania” kavramını kullandı.

Paralel yapılanmayı eleştirdiği bugünkü yazısında Barlas, kıyamet alametlerini sıraladı ve hedefindeki Gülen'e böyle yüklendi. İşte o yazı:

Dini cemaat görüntüsü arkasındaki ayıplı ve karanlık siyasal örgütlenmenin ve eylemlerin sorumluları, bu dünyada mutlaka hesap verecekler.
Onların ruh haletini Montaigne'nin "Denemeler"indeki şu anlatımın yardımı ile belki anlayabiliriz: - Kişi ileride eziyet çekeceği için korkuyorsa, şu anda korkusundan ötürü eziyet çekmeye başlamış demektir. Korkuları eziyete dönüşmüş olanların eski alışkanlıkları ile rüyalarında Peygamber'i daha sık görmeye başlamaları, tweetleri beş katına çıkartmaları ve düzmece kaset üretimine devam ederlerken, 30 Mart yerel seçimlerinin muhtemelen AK Parti'nin zaferi ile sonuçlanacak olmasını da "Kıyamet alameti" sunmaları beklenebilir.
Kısacası cennete ve cehenneme dayalı mecazi anlatımlar yaparken, bu arada "Kıyamet" kavramının da dünyevi yorumlara konu edileceğini hesaba almamız gerekiyor.

ÇEŞİTLİ KIYAMETLER
Dr. Ahmet Emin Seyhan'ın "Hadislerde Kıyamet Alametleri" kitabına göre "Allah'tan başka kimsenin bilmeyeceği, ansızın gelecek olan kıyametin ise Peygambere de bildirilmediği Kur'ân-ı Kerim'de vurgulanmaktadır."
Ancak bazı ayetlere dayanılarak ve birbirleri ile çelişkili rivayetler kullanılarak, "Zorlama yorumlar" yapılmıştır. Dr. Seyhan kitabında bu şekilde üretilen zorlama yorumlara dayalı "Kıyamet alametleri"nin 219 tanesini ele alıp, irdelemişti.
Diyanet İşleri eski Başkanı ilahiyatçı Prof. Dr. Süleyman Ateş de "Ragıb el-Isfahani"ye atıfta bulunarak, "Üç türlü kıyamet"in var olabileceğini yazmıştı...

DABBETÜL-PENNSYLVANİA

Bunlar da şöyle sıralanıyordu: Küçük Kıyamet: Bireyin ölümü, kişisel kıyamet./ Orta Kıyamet: Bir neslin yok olması, toplumsal kıyamet./ Büyük Kıyamet: Kozmik veya küresel kıyametlerdi.
Düzmece kasetlerinde "Bina ile zina arttı" diyerek kıyametin haberciliğini yapan ve şimdi kendilerinden hesap sorulacağı anlaşıldığı için eziyet çekmekte olan "Paralelciler"i, üç çeşit kıyametten hangisi bekliyor acaba? Bu arada bunların "Dabbetül-arz" (yerden çıkan canlı) değil "Dabbetül-Pennsylvania" olduklarını da unutmayalım.

Mehmet Barlas tüm yazıları