BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.427,93
HABER /  DÜNYA

Barışın tesisi İslamofobi’den geçiyor

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, barış ortamının tüm dünyada sağlanması için ırkçılık ve İslamofo...

Abone ol

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, barış ortamının tüm dünyada sağlanması için ırkçılık ve İslamofobi gibi fobilerden kurtulmak gerektiğini ifade ederek, "Barışın tesisi için önce bu fobilerimizden kurtulmalıyız" dedi.
21. Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı (ICAPP) Daimi Kurul Olağan Toplantısı’na AK Parti ev sahipliği yaptı. Rixos Ankara Otel’de gerçekleşen toplantıya Asya ülkelerinden bakanlar, milletvekilleri ve üst düzey siyasi parti temsilcileri katıldı.
Yaklaşık 25 ülkeden 50’nin üzerinde katılımcının yer aldığı toplantının açılış konuşmasını AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı. AK Parti için bu etkinliğe ev sahipliği yapmanın onur verdiğini ifade eden Çavuşoğlu, AK Parti’nin Avrupa küresel standartlarına ve değerlerine ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti. Diyalog ve ilişkileri tüm dünyayla geliştirmek istediklerini söyleyen Çavuşoğlu, parti olarak muhafazakar demokrat olarak tanımlandıklarını ve ilişkileri herhangi bir ayrım gözetmeden yürüttüklerini ifade ederek, “Bunun sonucu olarak, Hükümetlerin uyguladığı parlamentonun karar verdiği Avrupa ve bütün dünyada çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye için ve komşu ülkeler için önemli olan konuları ele alacağımıza inanıyorum. Bu konu çok önemli” dedi.

"DÜNYADA GÜÇ KAYMASI VAR"
Dünyadaki küresel sorunlara da değinen Çavuşoğlu, uluslararası terör, organize suçla mücadelelere ve göçlere değinerek bunların çözüm bulunması gereken sorunlar olduğunu kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Irkçılığın, İslamofobinin ortaya çıkması Avrupa ve tüm dünyada barış ortamının etkiliyor. Maalesef hala çatışmalar var. Barışın tesisi için önce bu fobilerimizden kurtulmalıyız.”
Dünyada bir güç kayması yaşandığını da kaydeden Çavuşoğlu, “Bütün dünyada güçlerin çatıştığını görüyoruz. Bu nedenle uluslararası kuruluşlar kendilerini reforme etmelidir. En büyük uluslar arası kuruluşlar, Birleşmiş Milletler kendilerini reforme etmelidir” dedi.
Çavuşoğlu, konuşmasını AK Parti olarak konukları ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade ederek sonlandırdı.

"BUGÜN KÜRESEL İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI SİYASETTEN SÖZ EDİLİYOR"
Başbakanlık Baş müşaviri İbrahim Kalın ise bugün küresel ilişkiler ve uluslar arası siyasetten söz edildiğini belirterek, “Bugün dünya ekonomik, küresel siyasete baktığımızda çevre ve merkez ilişkileri değişiyor. Tek süper güç yok artık. Merkezde ve kozmopolit bir küresel düzen hem batılı hem de dünyanın bütün ülkeleri için geçerli olacaktır” diye konuştu.
Kalın, Uluslararası kürsel düzene geçişte yaşananları ve 1990 yıllardaki Soğuk Savaş dönemiyle Türkiye’nin konumunu ile Türkiye’nin yaptığı işbirliklerine değindi.
Konuşmaların ardından Asya ülkelerinden bakanlar, milletvekilleri ve üst düzey siyasi parti temsilcilerinden oluşan katılımcılar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere AK Parti Binası’na geçtiler. AK Parti’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 21. Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı (ICAPP) Daimi Kurul Olağan Toplantısı yarında devam edecek.
(İHA)