BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,62
ALTIN 2.413,82
HABER /  DÜNYA

Dere taştı evler sular altında kaldı

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde gece geç saatlerde etkili olan sağanak yağış sebebiyle, Kırkkavak Deresi taştı. Derenin taşmasının ardından ç...

Abone ol

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde gece geç saatlerde etkili olan sağanak yağış sebebiyle, Kırkkavak Deresi taştı. Derenin taşmasının ardından çok sayıda evin alt katları, iş yerleri ve araçlar sular altında kaldı.
Taşkın nedeniyle kanalizasyonlar tıkanırken, yollar göle döndü. İlçeye sevk edilen polis ekipleri, mahallelerde devriye gezerek insanları uyarıp alt katların boşaltılmasını istedi. İlçede can kaybı yaşanmazken, çok sayıda ev ve iş yeri zarar gördü. Evlerini su basan vatandaşlar, kovalarla suları boşaltmaya çalıştı. Öte yandan derenin yakınlarında bulunan okulları da su basması nedeniyle öğrenciler okula alınmadı.

OTOBÜS DEREDE SÜRÜKLENDİ
Kırkkavak Deresi’nin taşması ile bir otobüsün de sel suları ile birlikte sürüklendiği kaydedildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile otobüsün içinde arama başlatılırken, araç sürücüsünün sulara kapılmamak için kendisini emniyet kemeri ile bağlamış vaziyette bulunduğu öğrenildi.
Vatandaşlar, ev eşyalarının sular içinde kaldığını, canlarını zor kurtardıklarını belirtti. Eşyaların kullanılmayacak duruma geldiğini dile getiren vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor.

CAN KAYBI YAŞANMADI
Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, ilçede can kaybının yaşanmadığını söylerken, Kaymakamı Kemal Yıldız, derenin taşması ile köylere giden yollarda meydana gelen su birikintilerinin ulaşımda aksamaya neden olduğunu kaydetti.
(İHA)