BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.420,19
HABER /  GÜNCEL

Barcelona'ya taş attılar

La Liga'da dün gece oynanan maç öncesi Espanyol taraftarı Barcelona maçında açtığı pankartla rakibiyle fena dalga geçti.

Abone ol

İspanya'da haftanın kritik randevusunda 86. dakikada attığı golle ezeli rakibine çelme takan Espanyol, 1-1'lik sonuçla Barcelona'ya büyük bir kayıp yaşatırken tribünler de boş durmadı.

Sporx sitesinde yer alan habere göre Katalunya derbisinde Espanyol taraftarı, Barcelona'nın Katar'dan gelen yüksek meblağ sonucu 'formaya reklam almama' prensibini bir kenara bırakmasıyla dalga geçti.

Ev sahibi taraftarlar, Katalan kimliğini benimsetmek için Barcelona taraftarlarının da sık sık kullandığı ve maçlarda pankart olarak açtığı "Katalunya, İspanya değildir" pankartına göndermede bulundu.

KATAR REKLAMINA DOKUNDURDULAR

Espanyol taraftarı bu sloganda ufak bir oynama yapıp "Katar, Katalunya değildir" şekline çevirerek bu sezon başında ezeli rakiplerinin formasının önüne gelen ve çok tartışma yaratan 'Katar Vakfı' reklamına dokundurdular.

Yıllarca bir nevi Katalunya bayrağı olarak değerlendirildiği için reklam alınmayan Barcelona formasına birkaç sezon önce UNICEF logosu konulmuş, Barcelona bu jestinin yanı sıra söz konusu kuruma her yıl 1.5 milyon euro bağış yapmıştı. Katar Vakfı reklamı için gelen yıllık 25 milyon euroluk teklifle birlikte UNICEF logosu formanın sırtına geçmişti. Barcelona başkanı Sandro Rosell kulüp içindeki eleştirilere "Eğer bu reklam olmazsa, borçlarımız nedeniyle küçülmek zorunda kalırız" cevabını vermişti.