BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Obama zafer konuşmasında ne dedi?

İkinci kez ABD Başkanı seçilen Barack Obama, Chicago'daki seçim merkezinde bir teşekkür konuşması yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)- Eşi ve çocuklarıyla sahneye çıkan Barack Obama, taraftarlarına el salladı, ve teşekkür konuşması yaptı.

Ailesine ve kampanyasına destek verenlere ve tüm seçmenlere teşekkür eden Barack Obama, ülkeyi petrolde dışa bağımlılıktan kurtarmak için çalışacağını söyledi.

Daha en güzel günlerin gelmediğini ifade eden Obama, Beyaz Saray'ı her zamankinden daha kararlı hale getireceği sözünü verdi. Son döneminde "yeryüzündeki en güçlü ordunun korduğunu bir ülke" devredeceğini ifade eden Obama, Afganistan'dan çekilmeye atfen "10 yıllık savaş dönemi sona eriyor. Uzun bir seferberlik dönemi sona eriyor." dedi. Obama, ekonominin de toparlanmakta olduğunu dile getirdi.

obamanin-secim-zaferi.jpg 

Kampanya merkezi Chicago'da partililere hitap eden Obama şunları söyledi:


MİTT ROMNEY'İN YENİLGİ KONUŞMASI:
"HAYATIMIN AŞKI İYİ BİR FİRST LAYDİ OLURDU"

121107060542_mitt_romney__304x171_reuters_nocredit.20121107095830.jpg


Başkanlık yarışında havlu atan Mitt Romney, başı önünde seçmenlerine seslendi. Yenilgiyi kabul eden Romney'in eşiyle ilgili sözleri ilginçti.  

ABD'NİN BAŞKANI İKİNCİ KEZ OBAMA
NE KADAR FARK ATTI?

ABD Başkanlık seçimini kazanan Obama, tahminleri de altüst etti. Yarışın başa baş geçeceği söyleniyordu ancak ortaya çıkan tablo farklı oldu. Obama ve Romney'in çıkardığı delege sayısı için tıklayın 

0.20121107095306.jpg


DEMOKRAT EŞEK, CUMHURİYETÇİ FİL! BU SEMBOLLER NE MANAYA GELİYOR? 

esek-obama,-fil-romney.jpg 

"ROMNEY'İ TEBRİK ETTİM"

Sizler sayesinde ileriye doğru gidiyor. Sizler savaş zamanında depresyon zamanında umudunu koruyan sizlersiniz. Amenikan ailesi olarak hepimiz bir ulus halinde bir aradayız. Yolumuz uzundu ydlimuuzu mücadeleyle aştık. Amerika için iyi günler daha önümüzde. Seçimlere katılan her Amerikalıya teşekkür ediyorum. Romney'i tebrik ettim.

KARISINA VE BAŞKAN YARDIMCISINA TEŞEKKÜR ETTİ

Güçlü bir kampanya yürüttük. Geleceğini önemsediğimiz için Romney ailesi kamu hizmetinde görev yapan bir aile. Onların bu çabasını alkışlıyoruz.

Önümüzdeki haftalarda Romney ile bir araya eleceğiz. 4 yıllık ortağım en iyi başkan yardımcım Joe Biden. 20 yıl önce benimle benimle evlenen bu kadın olmasaydı. Michel seni her zamankinden çok seni çok seviyorum. Kampanya ekibine teşekkür ediyorum.

KARARLILIK GÖRÜRSÜNÜZ

Beni yükselttiniz, şükran duyacağım, yaptığınız katkılarınız için. Siyasi kampanyalar kücük şeyler gibi görülebilir. Politika sadece yarıştır diye görülebilir. Ancak insanlarla konuşursanız, mitinglerimizde kampanya bürolarında başka bir şey farkedersiniz. Bir kararlılık görürsünüz. Her çocuğun aynı fırsata kavuşması için çalışırlar.

Gönüllülerin sesinde o gururu hissedersiniz. Yurtseverlik bu ülkede herkes iş bulmak için çaba sarfediyor. İşte biz bunun için yapıyoruz. Seçimler bunun için yapılıyor. Demokrasi karmaşık olabilir, farklı görüşler olabilir. İster istemez ihtiras koyabiliriz. Sahip olduğumuz fikirler özgürlüğümüzün işareti.

UMUTLAR TAŞIYORUZ

Bütün farklılığımıza rağmen ABD'nin geleceğine dair umutlar taşıyoruz. Isınan gezegenin gücüyle etkilenen bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Yeryüzünde en güçlü ordunun koruduğu bir üllke olarak devretmek istiyoruz.

EKONOMİ TOPARLANIYOR

Ortak umutlarımız var, problemlerimizi çözebiliriz. Gerekli uzlaşmayı yapabiliriz ve bu ülkeyi ileri götürebilriz. Ekonomi toparlanıyor. 10 yıllık savaş dönemi sona eriyor. Oylarınızı almasam da sizleri dinledim. Sizlerin öyküleriyle Beyaz Saray'ı her zamankinden daha kararlı bir yer haline getireceğim. Bugün aksiyon için oy verdiniz, işlerimize odaklanmamız için oy verdiniz. Zorlukları paylaşacağız, ekonomiyi birlikte canlandırabiliriz.

EN BÜYÜK ÇEŞİTLİLİĞE SAHİBİZ

Bu ülkeyi istisnai kılan dünyadaki en büyük çeşitliğe sahip olmamız. Daha geçen gün gördüm. İowa'da bir baba 8 yaşındaki kızının hikayesini anlatı. Kan kanseriyle yaptığı mücadeleyi anlattı. Ailesi maddi sıkıntı içindeydi. Bu kızla konuştum ve o babanın hikayesini dinledim. Küçük kız o biim kızımız olabilirdi. Her Amerikalı geleceğinin güvenli olmasını ister.

BU GELEECEĞİ BİRLİKTE ELE ALABİLİRİZ

Ortı sıınf için yeni güvenceler geliştirebiliriz. Beyazsan siyahsan, latin, genç, yaşlı, fakir, gey, veya normal her zaman başarılı olabilirsin. Bu geleceği birlikte ele alabiliriz. ABD'yi hep birlikte oluşturuyoruz. Tanrının yardımıyla oluşturacağız.