BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bant aparatını masaya attım

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Milli Eğitim Komisyonu'nda yaşanan kavgayla iigli şok bir iddia ortaya attı.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Başkanın beni fark etmesi için plastik bir bant aparatını Başkanının bulunduğu masaya attım. Bunu Başkanı hedef alarak yapmadım" diyerek kendisini savundu.

Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan'ın komisyon başkanı Nabi Avcı'ya  'Ya bu bugün bitecek, ya da sen biteceksin!' diye talimat yolladığını iddia etti

Tv8’de Erkan Tan’ın bugünkü konuğu CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi oldu. Komisyonda yaşanan kavga hakkında konuşan Hamzaçebi, Nabi Avcı’nın Başbakan tarafından talimatlandırıldığını savundu.

“Avcı talimatlandırılmış, olayın Türkçesi budur!” diyen Hamzaçebi Nabi Avcı için ağır konuştu:

"TERCİHİNİ MAKAMDAN YANA YAPTI"

“Nabi Avcı ya demokrasiyi tercih edecekti ya Komisyon Başkanlığını ve makam aracını. Başkan tercihini makam aracından yana yaptı!. Sükûneti sağlayalım öyle başlatalım demek için divana gittim. Divan bir etten duvarla çevrilmişti. Hamle yapıyorum birisi beni itiyor. Koruması zannedip kim olduğunu sordum, ben milletvekiliyim dedi, beni itti. Bant fırlattı diyen Komisyon Sözcüsü de orada. O beni görüyor, ona hitap ediyorum, umurunda değil. Ben de Başkan’a orada olduğumu, farkındalığımı ifade etmek için plastik bant aparatı önündeki masaya attım. Bence Başbakan talimatlandırmış. Ya bu bugün bitecek, ya da sen biteceksin demiş. Türkçesi bu."

TUTANAKLARDA İNCE'Nİ 7 KEZ SÖZ TALEBİ VAR

Mustafa Elitaş’ın Nur Serter’in ‘Arkadaşlarımız gelmeden konuşmayız’ dediğine yönelik açıklamalarını ‘büyük pişkinlik’ olarak tanımlayan Akif Hamzaçebi:

“Sayın Elitaş o gün işgal planını yönetmek üzere divanın oradaydı. Kravatsız bir şekilde gelmişti. Ben ilk kez bir grup başkanvekilinin komisyon toplantısına kravatsız geldiğini görüyorum. Komisyon Başkanı da Sayın Başbakan’dan aldığı talimat uyarınca bizim arkadaşlarımıza söz hakkı tanımadan oturumu yürüttü. Tutanaklarda ayrıca Muharrem İnce’nin 7 kez söz talebi var. İnce söz istiyorum diyor, başkan söz isteyen yoktur kabul edenler etmeyenler diye devam ediyor. Bu ayıbı örtmek için Komisyon Başkanı eline plastik bant aparatını almış kafama bunu fırlattılar diye gösteriyor.” 

"BANT APARATIMI ATTIM"

Öte yandan Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, kırtasiye malzemesi attığı iddiasına değindi. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin komisyondaki görüşmelerine değinen Hamzaçebi, Komisyon Başkanı Nabi Avcı'nın, ''bir bant aparatı ile dolaştığını ve hukuk dışı uygulamalarını bu şekilde örtmeye çalıştığını'' iddia etti.

Görüşmelerde yaşanan gerginliği anlatan Hamzaçebi, kendisinin konuşmak için Komisyon Başkanı'nın bulunduğu divana yaklaşmaya çalıştığını, ancak divanın önünün adeta etten duvarla örüldüğünü ifade etti. Hamzaçebi, '' Bu arada koruma zannettiğim kişi bana engel oldu. Hoş olmayan kelimeler sarf etti, itmeye çalıştı. Başkanın beni fark etmesi için plastik bir bant aparatını Başkanının bulunduğu masaya attım. Bunu Başkanı hedef alarak yapmadım. Komisyon Başkanı o güne kadar demokrat bir tavır sergiliyordu. Ancak bütün erdemler kolay hak edilmez. Onun demokratlığı Pazar günü sınandı ve bu sınavda sınıfta kaldı'' diye konuştu.