BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.438,38
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejad'ın ifadesini aldılar!

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, mecliste ifade verdi. Oturum, İran radyosundan canlı olarak yayınlandı.

Abone ol

İran haber ajansı IRNA'nın bildirdiğine göre, 1979'daki İslam devriminden bu yana ilk kez mecliste ifade vermeye çağrılan cumhurbaşkanı olan Ahmedinejad'a, bu özel oturumda kabinesinden sekiz üst düzey görevli eşlik etti.

Geçen ay, muhalif milletvekillerinin girişimiyle mecliste ifade vermesine karar verilen Ahmedinejad'a ülke ekonomisinin durumu ile birlikte iç ve dış siyasi kararlarıyla ilgili sorular yöneltildi.

ÖZEL OTURUM CANLI YAYINDA

Ahmedijad'ın en ateşli muhaliflerinden, muhafazakar vekil Ali Motahari devlet radyosundan canlı yayınlanan açık oturumda 10 maddelik bir soru listesi okudu.

Artan enflasyon nedeniyle suçlanan Cumhurbaşkanı, dini lider Ayetullah Hamaney'in İstihbarat Bakanı Haydar Moslehi'nin görevine iade edilmesi kararına 11 gün boyunca direndiği için de, muhafazakar vekiller tarafından sorgulandı. Ahmedinejad, bu suçlamaya cevaben, Hamaney'e hiçbir zaman meydan okumadığını söyledi.

Ahmedinejad'ın eleştirildiği diğer konular arasında, Tahran metro sisteminin genişletilmesi projesinin finansmanında başarılı olamaması ve yeni iş olanaklarının yaratıldığı yönündeki açıklamalarının gerçek olmadığı iddiası yer aldı.

HAMANEY İLE ARASI AÇILINCA GÜÇ KAYBETTİ

Kendisine yöneltilen soruları esprili bir dille yanıtlayan Ahmedinejad, milletvekili Mohammad Reza Khabbaz tarafından, bu tarzı sebebiyle sert bir dille eleştirildi.

Ahmedinejad, oturum sonunda, "Çok zor bir sınav değildi. Bize danışmış olsalardı daha iyi sorular hazırlayabilirlerdi" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın İslam Devleti'nin temellerini tehdit ettiğini düşünen muhalefetin sesi, Hamaney ile Ahmedinejad'ın arasının açılmasını takiben yükselmişti.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bu ay yapılan meclis seçimlerinde de koltuklarının çoğunu Hamaney yandaşlarına kaptırarak büyük darbe aldı.