BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.396,66
HABER /  GÜNCEL

'Bankamatikli cami'ye soruşturma

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bahçesinde ATM cihazı bulunan camiyle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığına soruşturma açılması talimatı verdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ankara'da bahçesinde ATM cihazı bulunan Sokullu Mehmet Paşa Camii ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığına soruşturma açılması talimatı verdi. 

Bozdağ, yaptığı açıklamada, Çankaya'daki Sokullu Mehmet Paşa Camii'nde, "Sokullu Mehmet Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile bir banka arasındaki sözleşme kapsamında cami duvarının bir kısmının yıkılarak avluya ATM cihazı konulduğuna" yönelik haberin yer aldığını hatırlattı.  

Diyanet İşleri Başkanlığına konuyla ilgili soruşturma açılması talimatı verdiğini ifade eden Bozdağ, "Cami bahçesinde bankamatiğin olması kabul edilemez. Bu konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığına soruşturma açılması talimatı verdim. Bankamatiğin cami bahçesine konulmasıyla ilgili sorumlular hakkında soruşturma yapılacak ve gereken ceza verilecek. Hem cami imamı hem de cami derneği hakkında soruşturma açılacak" dedi.

Söz konusu cihazın da derhal kaldırılacağını vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Caminin bahçesine bir bankamatiğin konulması camiye karşı saygısızlıktır, bunu asla kabul edemeyiz. Bu hareket Diyanet işleri Başkanlığının bilgisi ve onayı olmadan yapılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı bir genelge yayımlayarak cami içi, bahçesi ve müştemilatında nelerin yer alabileceğiyle ilgili hususları belirleyecek."