BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.382,09
HABER /  GÜNCEL

Bank Asya’dan açıklama

Bank Asya, Mart ayında stratejik ortak olmak için görüşmelere başladığı Qatar Islamic Bank ile ilgili görüşmelerin feshedildiğini duyurdu. <...

Abone ol

Bank Asya, Mart ayında stratejik ortak olmak için görüşmelere başladığı Qatar Islamic Bank ile ilgili görüşmelerin feshedildiğini duyurdu.
Bank Asya, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile Mart ayında stratejik ortak olması için görüşmelere başladığı Qatar Islamic Bank ile ilgili görüşmelerin fesh edildiğini duyurdu. Konu ile ilgili KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Qatar Islamic Bank’ın (QIB) Bank Asya’da stratejik ortak olması ile ilgili olarak QIB’den alınan resmi teklif üzerine münhasır görüşmelere başlandığı 25.03.2014 tarihli özel durum açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuştu. Bu süre zarfında mevcut münhasırlık anlaşması nedeniyle Bankamızca başkaca resmi bir teklif alınmamıştır.
Gelinen aşamada, yurtiçi yatırımcılarla da ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmesi ve resmi teklif alınabilmesini teminen, QIB ile Bankamız arasında bulunan münhasırlık anlaşması 08.08.2014 tarihi itibariyle feshedilmiştir."
(İHA)