BIST 9.548
DOLAR 32,54
EURO 34,66
ALTIN 2.489,81
HABER /  GÜNCEL

Balıkesir'de okullar tatil mi Balıkesir valiliği kararı

BALIKESİR Valiliği okullar tatil mi sorusuna cevap verdi mi? Balıkesir'de kar yağışı devam ediyor. Balıkesir valiliği 30 Aralık cuma günü kar tatili olacak mı sorusuna ilerleyen saatlerde yanıt verecek.

Abone ol

BALIKESİR’in Dursunbey ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar 30 Aralık cuma günü de tatil edildi. 

Dursunbey’de önceki gün başlayan kar yağışı dün de aralıksız devam etti. Şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, kırsal mahallelerde kar kalınlığı 60 santimi buldu. Bazı otomobiller yollarda gitmekte zorlanırken, yardımlarına diğer sürücüler koştu. Kar lastiği kullanmayan bir otomobilin sürücüsü kaza yapmaktan kurtulamadı.

Kar kalınlığının 30 santime ulaştığı Dursunbey merkezinde çocuklar büyük sevinç yaşadı. Okulların dün tatil edilmesinin ardından karın tadını doyasıya çıkaran çocuklar, kardan adam yapmayı da ihmal etmedi. 

Dün 20'den fazla ilde okullar tatil edilmişti. Kar tatili kararı alan iller Ankara, bursa, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Eskişehir, Isparta, Uşak, Afyonkarahisar, Manisa, Kütahya, Bilecik, Denizli, Bolu, Kırıkkale, Yozgat, Konya, Kırşehir, Mersin, Sinop , Kastamonu, Karaman ve Çanakkale olmuştu. Yarın yani 30 Aralık cuma günü için de bu illerin bir çoğundan kar tatili haberleri bekleniyor. İlk tatil haberleri de gelmeye başladı.

30 ARALIK KAR TATİLİ OLAN İLLER
30 Aralık cuma günü için kar tatili kararları yağışın yoğun olduğu illerden gelmeye başladı. Kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği Karaman ili ilk karar alan kent oldu. 1 haftadır okulların kapalı olduğu Karaman'da 30 Aralık cuma günü de eğitime ara verildi.

ADANA POZANTI'DA OKULLAR TATİL
30 Aralık cuma günü için kar tatili kararı alan bir diğer yer de Adana Pozantı oldu. Bugün eğitime ara verilen Pozantı ilçesinde 30 Aralık cuma günü taşımalı eğitim yapılan okullar tatil edildi.

Ankara'da okullar 30 Aralık'ta tatil mi? Kar tatili il listesi
İl il kar tatili! İstanbul'da okullar 30 Aralık'ta tatil mi?