BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Balıkesir hava durumu meteoroloji saatlik tahmin

BALIKESİR hava durumu nasıl, Balıkesir saatlik hava durumu raporunu meteoroloji yayınladı. Birkaç gündür etkili olan sağanak yağışlar bugün de Balıkesir'de gün boyu etkili olacak. Sabah saatlerinde etkisini arttıran yağışlar gün boyunca zaman zaman etkisini kaybetse de hafta boyunca devam edecek. Balıkesir hava durumu haritalı 5 günlük rapor haberimizde.

Abone ol

Balıkesir hava durumu nasıl, yağmur ne zaman duracak soruları merak konusu oldu. Son birkaç gündür etkili olan şiddetli sağanak yağışlar bugün de Balıkesir'de gün boyu devam edecek. Yağışların hafta boyunca aralıklarla şiddetini arttırarak devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balıkesir 5 günlük haritalı hava durumu tahminin yayınladı. 

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa'nın kuzey ve batısı, Adana'nın kuzey çevreleri ile Antalya'nın kuzey ve batı kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu sabah saatlerinde Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Balıkesir, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Manisa'nın kuzeydoğusu, Çanakkale'nin doğusu ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara’nın batısında kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusunda güney ve güneydoğudan yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bu sabah saatlerinde Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Balıkesir, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Manisa'nın kuzeydoğusu, Çanakkale'nin doğusu ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında ani kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.