BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.433,22
HABER /  DÜNYA

Balık ölümleri korkuttu

Mersin’in Silifke ilçesinde, Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde bulunan Kurtuluş köyündeki tahliye kanallarında yaşanan balık ölümleri kor...

Abone ol

Mersin’in Silifke ilçesinde, Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde bulunan Kurtuluş köyündeki tahliye kanallarında yaşanan balık ölümleri korkuttu.
Silifke’ye bağlı Kurtuluş köyünde taliye kanallarındaki balıkların telef olduğunu gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdiler. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Kurtuluş Köyü Muhtarı Zeynel Özkan, “Bölgemiz, bilindiği gibi Özel Çevre Koruma Bölgesidir. Bu konuda hassas ve özel bir öneme sahip bölgedir. Ancak geçtiğimiz günlerde üzücü bir olay yaşandı. Köyümüz içerisinde bulunan drenaj kanallarında muhtemelen bir çiftçi vatandaşımızın ilaçlı tarım aletlerini yıkaması neticesinde bir zehirlenme olayı meydana geldi ve kanalda bulunan birçok balık türü telef oldu. Son derece üzücü bir olaydır. Yani bu çağda gerçekten çiftçimizin bilinçsiz olduğunu gösterir ve bunun dışında herhangi bir kasıt olduğunu düşünmüyorum. Sadece bilinçsiz ve ihmalle ilgili bir olaydır. Bu her ne kadar çiftçimizin ihmalinden kaynaklanıyor olsa da, ilgili kurum ve kuruluşların bilgilendirme konusunda yeterli çalışma yapmadığının bir göstergesidir” dedi.
Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü ise, balık ölümlerinin yaşandığı bölgede teknik ekiplerin inceleme yapıp, analiz için numune aldıklarını ve İzmir Bornova Balıkçılık Araştırma Enstitüsüne gönderip sonucu beklediklerini söyledi.
(İHA)