BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.440,93
HABER /  GÜNCEL

Bali'de polis operasyonu: 5 kişi öldürüldü

Endonezya güvenlik güçleri Bali adasında düzenlenen operasyonda terör eylemi düzenlemeye hazırlandıklarından kuşkulanılan 5 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Abone ol

Endonezya güvenlik güçleri Bali adasında düzenlenen operasyonda terör eylemi düzenlemeye hazırlandıklarından kuşkulanılan 5 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Endonezyta terörle mücadele birimi başkanı BBC'ye yaptığı açıklamada, Pazar günü Bali'nin yönetim merkezi Denpasar ile ve turistik Sanur'daki bir otelde yürütülen operasyonda öldürülen zanlıların Bali'de çeşitli noktalarda saldırılar düzenlemeyi, terör eylemleri için mali kaynak sağlamak amacıyla bankaları soymayı planladıklarını açıkladı. Polis, zanlıların bir aydır izlenmekte olduklarını kaydetti.

Güvenlik yetkililerinin Bali'deki operasyon sırasında çeşitli silah ve cephaneyi ele geçirdikleri de belirtildi. Bali'de 2002 yılında meydana gelen bombalama olayında 200'den fazla kişi ölmüştü.

Son operasyonda öldürülen kişilerin el-Kaide örgütüyle bağlantılı bölgesel militan grup "İslami Cemaat" grubuna bağlı oldukları tahmin ediliyor. Söz konusu örgüt 2002 yılındaki bombalama olaylarını gerçekleştirmiş; ayrıca güneydoğu Asya'da birçok saldırı düzenlemişti.

Endonezya polis sözcüsü Saud Usman Nasution, Reuter haber ajansına verdiği demeçte, eyleme hazırlanan kişilerin İslami Cemaat örgütünden ayrılmış bir gruba bağlı olduklarını söyledi.

Polis, söz konusu grubun 2010 yılında Batı Endonezya'daki Sumatra adasında bulunan Medan'daki banka soygunlarını düzenlediğini ve Açe ile Solo'daki milis güçleri için eğitim merkezleri kurduğunu belirtti.

BBC'nin Cakarta muhabiri Karişma Vaswani, Endonezya'nın son yıllarda yerli terör gruplarıyla mücadele verdiğini ama Densus 88 adlı terörle mücadele birimi sayesinde eylemci grupların önemli ölçüde bertaraf edilebildiğini kaydediyor.