BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL

Balbay'ın kızını okuldan mı atıyorlar?

Mustafa Balbay'ın 12 yaşındaki kızı Yağmur Balbay, okuldan mı atıldı? İddiaya göre Baybay'ın kızı "baskı" yoluyla Tevfik Fikret Lisesi'nden uzaklaştırıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Ergenekon'dan tutuklu Mustafa Balbay'ın Tevfik Fikret Lisesi'ne giden 12 yaşındaki kızının okuldan atıldığı iddia edildi. Ancak ortada tuhaf bir durum var.

Okul "atılmadı" açıklaması yaparken, anne Gülşah Balbay kızını okuldan alacağını söyledi.

İddiaya göre bütün olay 6. sınıfa giden Yağmur Balbay, yaklaşık 10 gün önce annesi Gülşah Balbay ile Norveç Gazetecilik Enstitüsü'nce düzenlenen "Özgür Medya Konferansı"na katılınca çıktı.

Yağmur'un konferansta duygularını aktarırken "Okulda teröristin kızı damgasını yedim" demesi Tevfik Fikret Lisesi'ni rahatsız etti.

YILDIRMA POLİTİKASI

Gazeteci Müyesser Yıldız'ın köşe yazısında aktardığına göre okul yönetimi "bu sözler" sebebiyle küçük kıza inanılmaz bir baskı uyguluyor. Yıldız iddiasını şöyle aktarıyor;

*"Konuştun, suçlusun!.."
diye tasdikname verseler... Veremiyorlar... Böyle bir şeyi nasıl yazsınlar? Ya ne oluyor; çok başarılı Yağmur, birden bire tüm sınavlardan sıfır çekiyor!..

Aile 10 gündür kan kusuyor... Yağmur okuldan soğumuş durumda... Karı-koca karar alıyor: "Yağmur'a yeni bir okul bulana kadar kimse duymasın. Yağmur daha fazla yaralanmasın!.. Gülşah Balbay günlerdir sokaklarda, Yağmur'a okul arıyor. "

OKUL "ATILMA" İDDİASINI YALANLADI

Ankara Özel Tevfik Fikret Okulu, Yağmur Balbay ile ilgili 'okuldan atıldı' iddialarını yazılı bir açıklamayla yalanladı.

Açıklamada "Öğrencilerimizin eğitimlerini okulumuzda sürdürmemeleri için bir neden bulunmamaktadır. Öğrencilerimizin olağanüstü bir dönemden geçtiklerini en iyi biz biliyoruz. Bu bilinçle kurumumuzun ilkeleri doğrultusunda öğrencilerimize en iyi eğitimi almaları konusunda bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olacağız" denildi.

ANNE BALBAY "ALACAĞIM"

Mustafa Balbay'ın eşi Gülşah Balbay ise "kızının okuldan ayrıldığını" doğruladı. Balbay, "Ne benim geri dönmeye ne de çocuklarımı onlara teslim etmeye niyetim var" dedi. Gülşah Balbay, Yağmur'la birlikte Deniz'i de okuldan alacağını açıkladı.

BAKANA SORU ÖNERGİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran konuyu acilen TBMM gündemine taşıdı. Oran'ın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesi verdi.