BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.443,75
HABER /  GÜNCEL

Bakırköyde gürültüyle savaş

Bakırköy Kaymakamlığı Çevre Koruma Ünitesi Müdürlüğü bünyesinde çalışma başlattı...

Abone ol

Bakırköy Kaymakamlığı Çevre Koruma Ünitesi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Gürültü ile Mücadele Bürosu, apartman ve sitelere ilan dağıtarak, gürültüden şikayetçi olan vatandaşların 571 75 75 numaralı telefonu iletmeleri konusunda bilgilendiriyor. 
     
Bakırköy Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Çevre Koruma Ünitesi Müdürlüğü, ilçenin gürültü kirliliğinden arındırılması için bir dizi çalışma başlattı. İlk iş olarak 24 saat hizmet veren Gürültü ile Mücadele Bürosu faaliyete geçirildi. İlçedeki muhtarlara, apartman ve site yöneticilerine ilanlar dağıtan çevre koruma ekipleri, gürültüden şikayetçi olan vatandaşları, 24 saat hizmet veren 571 75 75 numaralı telefona bildirmeleri konusunda bilgilendiriyor. 
     
Konu ile ilgili konuşan Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, çevre ve gürültü kirliliğine karşı mücadele konusunda Çevre Koruma Ünitesi Müdürlüğü’nün önemli hizmetlerde bulunacağını belirterek , bu kapsamda öncelikli olarak vatandaşı yeni kurulan Çevre Koruma Müdürlüğü hakkında bilgilendireceklerini söyledi. Bu kapsamda apartman ve sitelere el ilanları dağıttıklarını ifade eden Kaymakam Şahin, “ Bu sayede vatandaşlar, çevre ve gürültü kirliliği konusunda hizmet veren Çevre Koruma Ünitesi’nin kurulduğunu öğrenerek, şikayet ve ihbarlarını ilgili birime iletebilecek. Bir başka çalışma ise okullardaki dış zilleri söküp yerine ışıklı sistemi getirilmesidir. Tüm resmi okullara gerekli yazı gönderildi. İkinci dönemde okulların dış zilleri çalışmayacak. Teneffüs zilleri ya ışıklı sistemle ya da düdüklü sistemle gerçekleştirilecek. ” şeklinde konuştu.
     
Mahalle muhtarlarını ve site yöneticilerini tek tek gezen çevre koruma ekipleri, hem yöneticileri bilgilendiriyor hem de apartman ve sitelerin panolarına Bakırköy Kaymakamlığı’nca hazırlanan duyuruların asılmasını sağlıyor. Çevre ekipleri ayrıca Bakırköy merkezdeki işyerlerine, belediye duraklarına da ilanları asarak vatandaşı bilgilendiriyor.