BIST 9.717
DOLAR 32,60
EURO 35,02
ALTIN 2.451,69

Bakın yorum editörleri ne diyor?

Koca bir yılı geride bıraktık ve 2011 hoşgeldi sefa geldi.

Koca bir yılı geride bıraktık ve 2011 hoşgeldi sefa geldi.

2011'in ilk saati, ilk günü gibi onca geyiğin ardından ben de sizlere 2011'in bu ilk yazısı muhabbeti yapmayacağım merak etmeyin.

Fakat senenin son yazısını (dilek ve temenniler kısmı hariç) reklamlara ayırmıştım hatırlarsınız.

Şimdi de yine bir reklam şikayetiyle başlayalım diyorum çünkü biz bezdik ilgililer de bezer belki...

"internet almeminde verdiğiniz hizmetten dolayı teşekkür ederim.
geçen yıllar bilgisayarımı açtığımda iilk olarak tıkladığım site sizin haber siteniz olurdu. yaklaşık bir seneden uzun bir süredir sitenize hiç uğramadım. o zamanki sebebim şuydu; her tıkladığımda haber siteniz açılıncaya kadar reklam üstüne reklam bunaltmıştı tövbe bir daha açmam demmiştim. bu gün aklıma düştü siteniz bir bakayım değişen bir şey varmı dedim. yine aynı reklam üstüne reklam,
tamam sizinde kazancınız buradan yani reklamdan oluyor ancak bu kadar çok reklamda bunaltıyor adamı mesela ilk sitenizi tıkladığımda hemen reklam başlıyor dakikalarca reklam izleoffffffffff aralarda olsa hadi neyse... ne kadar sıkıcı... TÖVBE BİR DAHA SİTENİZE GİRMEYECEĞİM"

Osman Kılçık isimli okurumuzu İnternethaber'e girmemeye tövbe ettiren bu reklamların düzeleceğini söylemiştim. Sadece biraz zaman diyorum, kısa bir zaman sonra İnternethaber bu reklam kirliliğinden kurtulacak.

SÖZ BU KEZ YORUM EDİTÖRLERİNDE

Bu zamana kadar hep sizlerin şikayetlerini dile getirdim bu köşede. Bugün bir değişiklik yapmak istedim.

Hani hep "yorumlarımı yayınlamıyor bu editörler", "editörrr yorumumu neden kırptın gibi" gibi şikayetlerde bulunduğunuz yorum editörleri var ya.

İşte o editörlerimizin sizlere söylemek istedikleri var. Bakın bakalım yorumlarınızı onaylayan editörler ne diyor?

Tüm okurlarımıza merhaba,

Okurlarımızın yeni yılını kutlar, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bol kazançlı bir yıl dileriz.

Bu zamana kadar hep biz İnternethaber okurlarının yorumlarını, şikayetlerini, memnuniyetlerini okuduk.

Yeri geldi teşekkür aldık, yeri geldi en ağır küfürleri yedik:)) Ama asla yorulmadan, sıkılmadan, alınmadan işimizi yaptık.

Bize hep sorduğunuz bizim de zaman zaman onayladığımız zaman zaman onaylayamadığımız bazı sorular oldu. Şimdi bunlardan bazılarına burada cevap vermek istiyoruz.

Öncelikle terör konusu sizlerden sürekli eleştiri aldığımız bir konu. Mesela Mete Tunga isimli okurumuzun H.Kübra'ya facebook sayfasında sorduğu bir soru oldu; "neden terör kelimesini sansürlüyorsunuz" diye.

Mete Bey,"terör "kelimesini doğru yerde kullanıldığında elbette sansürlemiyoruz. Yalnız bazen öyle cümlelerde bu kelimeyi kullanıyorki okurlarımız; bunu yayınlamak gerçekten imkansız, direkt hakarete giriyor çünkü. Yoksa terör kelimesi sakıncalı bir kelime değil tabiiki.

Yine en çok gelen ve siz okurlarımıza göndermiş olduğumuz e-postalarda da hep anlatmaya çalıştığımız şu "yandaşlık" olayı var.

Göndermiş olduğunuz yorum yayına verilmediğinde bizi yandaşlık ile suçluyorsunuz. Bazen İnternethaber'i bazen de biz yorum editörlerini.

Örneğin  "Editör şimdi X partili ya yayınlamaz bu yorumu editöööööööör sende doğruyu bulacaksın" gibi.

Oysa biz tamamen objektif davranıyoruz. Yorumunuzu yayınlamayan arkadaşı muhakkak sizin zıt görüşünüzde olan biri olarak değerlendirmemelisiniz.

 Biz herhangi bir siyasi görüş gütmeden okuyoruz yorumlarınızı. Şayet yayınlamıyorsa bilinki mutlaka hakaret içeren, küçük düşürücü ifadeler yer alıyordur yorumda.

 Ayrıca gün içerisinde tekrar yorumları gözden geçiriyoruz. Eğer bir hata sonucu onaylanacak bir yorum silinmiş ise aktif hale getirip okurumuza da bunun açıklamasını yapıyoruz.

Yine de yoğunluktan gözümüzden kaçan yorumlar oluyorsa bunun için kusura bakmayın. Bizlere bununla ilgili mail attığınızda hemen gereği yapılıyor ve rica ediyoruz bizi bu tür durumlarda mutlaka uyarın.

Gelelim şu küfürlü yorumlara; Okurlarımız bazen görüşlerini bildirmenin dışında bir şeylere sinirlenip küfürlü mesajlar gönderiyor. Elbette yayınlamıyoruz:) 

 Fakat bazen işi abartıp o küfürleri yayınlamadığımız için okkalı bir küfürde biz yiyoruz.

Sonuç itibari ile biz sadece kurallar dahilinde görevimizi ifa etmeye çalışıyoruz. Ne yalan söyleyelim bazen hiç alakasız yere, üstelik de bir bayan olarak bu küfürlere maruz kalmak bizim de canımızı sıkıyor. Okurlarımızdan küfürlü yorum göndermemelerini rica ediyoruz.

Sizlerin onca emek vererek, değerli zamanınızdan harcayarak yazdığınız yorumları silmeyi bizler de istemiyoruz.

Yorumları onaylarken öyle hassas dengelere dikkat etmemiz gerekiyor ki hiç kimse sorun yaşamasın. Size doğru gelen bir düşünce o yoruma muhatap olan kişi, için aynı özelliği taşımıyor maalesef.

 Bunun için bizler sürekli empati yapmak zorundayız. Tüm samimiyetimizle söylüyoruz ki yorumu silmemek adına gerçekten çok uğraşıyoruz. Fakat içinde hakaret olan yorumu yayınlamamızı beklemeyin bizden.

Sizler de biliyorsunuz ki bunun maddi cezaları var. Aslında bizler hem size hem siteye tazminat davası açılmaması için mücadele veriyoruz bir yandan. Olaya bir de bu açıdan bakarsanız sanırım bizleri daha iyi anlarsınız.

Bizlere kızan, kızmayan, seven, sevmeyen tüm okurlarımıza saygı ve sevgilerimizle...