BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.395,13
HABER /  GÜNCEL

Bakımevinden kaçırılan kızlar konsomatris yapıldı

Taksim Bakımevi’ndeki çocukların fuhuşa sürüklenmesiyle ilgili soruşturmada müdürün ifadesi tüyler ürpetti

Abone ol

Taksim Bakımevi’ndeki çocukların fuhuşa sürüklenmesiyle ilgili soruşturmada müdürün ifadesi tüyler ürpetti: Bir yatakta iki kişi yatıyor, suça sürüklenen ile suç mağduru çocuk aynı çatı altında

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Taksim Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’ndeki (BSRM) kalan kız çocukların fuhuşa sürüklenmesiyle ilgili soruşturmada merkez müdürünün ifadelerine Taraf ulaştı. Suçlamaları reddeden müdürün ifadesi kurumdaki feci koşulları ortaya çıkardı.

MÜDÜR SUÇLAMALARI REDDETTİ

Emniyet tarafından önceki gün yapılan operasyonda merkezin müdürü, müdür yardımcısı ve bir çalışanı şüpheli olarak ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. “Görevi kötüye kullanmak suretiyle yaşı küçük kız çocuklarının fuhuşa sürüklenmesine sebebiyet vermek” ile suçlanan müdür, “Zaman zaman izinsiz terkler oluyor. Ancak bunun çalışanların kastıyla yapılması sözkonusu değil” dedi.

BİR YATAKTA İKİ KIZ YATIYOR

Müdür, merkezin koşullarıyla ilgili şunları anlattı: “Kurumumuz ilk adım istasyonu. Bunun anlamı İstanbul il genelinde 39 ilçede herhangi bir suçun mağduru ya da şüphelisi çocuklar, bize koruma, bakım ve rehabilitasyon amacıyla teslim edilir. Aslında yasal olarak bu kızların en fazla bir hafta kadar kalmaları gerekir. Ancak kurum yetersizliğinden dolayı kız çocukları, diğer kurumlara nakil edilememesiyle uzun süre kurumumuzda kalabilmekte ve bir yatakta iki kişi hâlinde ya da kanepede yatırılmaktadırlar. Bu durum il müdürlüğüne defaetle bildirilmiş ancak çözüme ulaşılamamıştır.” 

MAĞDURLAR İLE SUÇLULAR BERABER KALIYOR

İfadesinde, başka bir merkeze yönlendirilmesi gereken suç mağduru çocuklar ile suça sürüklemiş çocukların birarada tutulduğunu belirten müdür, “Bu, çocukların birbirini kötü şekilde etkilemesine neden olmaktadır” dedi.

GÖREVLİLER KAÇIN DEDİ KIZLAR KONSOMATRİS YAPILDI

Öte yandan kurumda kalmış çocukların ve yakınlarının anlatımları da müdüre soruldu. Bu ifadelere göre yurt görevlileri bazı çocuklara “Kaçın, göz yumacağız” dedi, bazı çocuklar merkezden kaçtıktan sonra Beyoğlu’ndaki eğlence yerlerinde konsomatris olarak çalıştırılarak istismar edildi. Müdür bu konularda bilgisi olmadığını söyledi.

İDDİALAR ÇOK VAHİM

Dün medyaya yansıyan iddialara göre bakımevinde, boşanmış ailelerin çocukları, suça sürüklenmiş çocuklar ve kalıyordu. Yaşları 10 ile 17 arasında değişen  40 kadar kız çocuğunun fuhuş için satıldğı iddialar arasında.

10 YAŞINDAKİ KIZLARLA İLİŞKİYE GİRİLİYOR

Davaya konu olan iddiaya göre yapılan çalışmada, BSRM müdürü A.K, yaşları 10 ile 17 arasında değişen çocuklarla ilişkiye girecek kişileri ayarlıyordu. Daha sonra ayarladığı kişilerle çocukların belirlenen bir adreste buluşmalarını sağlıyordu. Para karşılığı ilişkiye girmeleri sağlanıyordu. Bazı kişileri de merkeze getiriyordu. Fuhuş için merkezden çıkardığı kız çocukları hakkında daha sonra emniyete kayıp başvurusu yapıyordu.