BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  GÜNCEL

Bakanlıktan 3 çocuk açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca, ‘üç çocuğa tecavüz’ haberleriyle ilgili “Bakanlığımız, çocuklar hakkında ilgili mahkemeden sağlık,...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca, ‘üç çocuğa tecavüz’ haberleriyle ilgili “Bakanlığımız, çocuklar hakkında ilgili mahkemeden sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbir kararı aldırmıştır” açıklaması yapıldı.
Bakanlıktan, ’Üç çocuğa tecavüz’ haberlerine yönelik olarak yapılan açıklamada, bakanlığın 2013 Haziran ayında adli olayın ortaya çıkmasıyla, konunun takipçisi olduğu ve olmaya devam ettiği belirtilerek bu kapsamda bakanlığın, çocuklar hakkında ilgili mahkemeden sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbir kararı aldırdığı kaydedildi.
Açıklamada, “Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde yakın aile üyeleri tarafından bakılmakta olan çocuklara tedbir kararlarının gereği titizlikle yerine getirilmekte olup aile ve çocuklar takip edilerek desteklenmektedir” ifadesi kullanıldı.
Bakanlık olarak çocukların yanında ve taraf oldukları vurgulanarak, “Bu ve benzeri olaylarda çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek hareket edilmiştir ve edilmektedir. Diğer yandan adli olaya ilişkin verilen karara yapılan itiraz takip edilmektedir. Bu safhada bakanlığımız, ilgili adli merci nezdinde yazılı beyanda bulunarak dosyanın yeniden incelenmesi talebinde bulunacaktır. Ayrıca dava açılması halinde bakanlığımız davaya müdahil olacaktır” denildi.
(İHA)