BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bakanlık teklifi gelirse Baykal'ın ilginç yanıtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetinde Deniz Baykal'a bakanlık teklif ederse ne yanıt alır?

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bakanlık teklifiyle ilgili soruya "Bir teklif gelmeden konuşmam" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün hükümeti kurmakla görevlendireceği Başbakan Davutoğlu yeni kabine için kolları sıvayacak. Başbakan ise ”Muhatabım tek tek milletvekilleri. Meclis Başkanı sayıları verdiğinde uygun gördüğüm isimlere teklif götürürüm” dedi.

Seçime karşı çıkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto eden CHP ve MHP'nin tepkisi çok sert oldu. MHP "ahlaksız teklif" derken, Kılıçaroğlu CHP içinden bazı isimlere teklif götürüleceği iddialarına "CHP'de o kadar karaktersiz insan yoktur" dedi. CHP'li Gürsel Tekin de kabul eden kişilerin ihraç edileceklerini açıkladı. Gözler muhalefet partilerinde teklif götürülmesi beklenen isimlere çevrildi.

Yazar Ahmet Hakan, Deniz Baykal'a  "Deniz Bey, Ahmet Davutoğlu kapınızı çalsa ve 'Gel bizim kurduğumuz seçim hükümetinde bakan ol' dese... Ne cevap verirsiniz?" diye sordu. Ahmet Hakan aldığı cevabı köşesinde yayınladı:

"Bir teklif yapılır ise elbette bir cevap verilir. Ama henüz yapılmamış bir teklife cevap vererek siyaset yapmayı, kendi siyaset anlayışıma da, siyasi nezaket kurallarına da uygun görmüyorum."