BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.433,60
HABER /  GÜNCEL

Bakanlar eşyalarını topladı

Kabine değişikliğinin ‘eli kulağında..’ Bazı bakanlar eşyalarını topladı. Başkent'ten çıkış yok!

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ bugün-yarın’ diye beklettiği kabine değişikliğinde ‘bugün-yarın’ noktasına gelindi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yurtdışından dönmesi ve ardından yapılacak Cumhurbaşkanı-Başbakan haftalık olağan görüşme; listenin de onaylanacağı gün olarak belirtiliyor. Bu nedenle kabine değişikliğinin bugün ya da yarın gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılıyor.
 

 1 MAYIS'A DENK GETİRME
Kabine değişiklik listesinin  hazır olduğu ancak özellikle 1 Mayıs'a denk getirildiği de kulislerde konuşulan bir başka iddia. 1 Mayıs'ta yaşanabilecek olası bir gerginliğin kamuoyunda yaratacağı tepkilerin, Kabine değişikliği yapılarak gündem değişikliği ile dindirilme taktiği uygulanacağı da ileri sürüldü.


ANKARA'DA KALIN

Bakanlara Ankara'dan ayrılmamaları Ankara  dışındaki programlarını ertelemeleri yönünde başbakanın talimta verdiği bu nedenle bazı bakanların Ankara dışındaki programlarını iptal ederek, Başkentte beklemede kaldıkları belirlendi. Bugün, borsa kapandıktan sonra ve gece yarısı listenin açıklanması ih timali olduğu için bakanlar ve AKP milletvekilleri nefeslerini tuttu, bekliyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da İstanbul programını iptal edip, Ankara'da kaldığı ve İstanbul'daki proğr ama katılmama gerekçesi de kulislere 'Başbakan Ankara'dan ayrılmayın' sözü nedeniyle programı iptal ettiği iddiası yayıldı.   

KOLİLER BANTLANDI
Kabine değişikliğinin onayı öncesinde Başbakan Erdoğan’ın bazı bakanlar , parti yöneticileri ve yakın kurmayları ile yaptığı iştişarelerden bakanlık yerinin değişeceği ya da bakanlıktan ayrılacağı yolunda işaret alan bazı bakanlar eşyalarını tamamlamaya başladı. Bakanlık makamlarına boş koliler, kutular taşındı. Bakanlar özel eşyalarını topladı. Taşınmaya h azır çok sayıda bakan olduğu belirlendi. Diğer yandan bakanlık bekleyen milletvekilleri TBMM’de gergin bir bekleyiş içinde. Bakan olacağına dair somut işaret alan bazı milletvekileri ise ortalıkta görünmemek için TBMM’ye gelmemeye başladı. Kulislere göre; bugün gece yarası ya da yarın gerçekleşmesi beklenen kabine değişikliğinde 12’ye yakın bakanın koltuğunu kaybedeceği ya da koltuğunda değişiklik olması bekleniyor. Bugün Ankara’da Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan’ın programı yakından takip edilecek ve Başbakanın Çankaya’ya çıkması ile heyecanlı bekleyiş son bulacak.