BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,77
ALTIN 2.492,69
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Bakanın açıklaması memura umut oldu

Toplu Sözleşme Yasası tamamlandıktan sonra görüşmeleri bekleyen memur, 'iyi' zam istiyor

Abone ol

Yılbaşından bu yana alacakları zammı merak eden memurlar için heyecanlı günler sürüyor. Takvim'in haberine göre Toplu Sözleşme Yasası'nın Meclis'ten geçmesinin ardından başlayan süreçte şimdi sendikalar ile kamu yetkililerinin yapacağı görüşmeler bekleniyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün yaptığı "Bütçede memura verilecek zam için ilave tedbire gerek yok" açıklaması görüşmelerin sıkıntısız geçeceğine işaret ederken; sendikalar da en yüksek zammı almak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Sendikalar zam beklentilerinin enflasyonun üzerinde olduğunu açıklamıştı. Bu oranlar yüzde 15'e kadar da çıkmıştı. Bütçede ise yüzde 10'a yakın bir zam oranını öngören kaynak ayrıldığı haberlere yansımıştı.

MESAJ YAĞIYOR

Görüşmelerin bu çerçevede geçmesi öngörülüyor.Takvim'e görüşlerini bildiren memurlar ise uzun süredir beklediklerini ve geçim şartlarına uygun bir zam istediklerini belirtiyor.

Önümüzdeki günlerde başlayacak zam görüşmelerinin çetin geçeceği tahmin ediliyor. Sendikalar sadece zam oranı değil, memurların birçok özlük hakkı için de pazarlıklar yapacak.