BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakan'dan Azerbaycan'a övgü!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Azerbaycan'ı övdü

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: ''Türkiye ve Azerbaycan bir milletin iki devleti olmanın bütün özelliklerini en görülür şekilde dünyaya sergilemeye çalışıyor'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye ve Azerbaycan'ın bir milletin iki devleti olmanın bütün özelliklerini en görülür şekilde dünyaya sergilemeye çalıştığını belirterek, ''Fransa senatosunun almış olduğu akıldışı karara en yoğun ve en yüksek sesli tepkilerden birisini Azerbaycan verdi. Hem Sayın Cumhurbaşkanı düzeyinde hem de daha önce Fransa'dan ödül almış bulunan bazı değerli sanatçılar ödüllerini iade ederek gereken cevabı verdiler'' dedi.

VECİZE GİBİ SÖZ

Azerbaycan ve Türkiye ilişkileri konusunda merhum Haydar Aliyev'in ''Biz iki devletiz ama bir milletiz'' sözünün vecize değerinde olduğunu ifade eden Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu sözü gerçek kılmaya çalışıyoruz. Aramızda son zamanlarda siyasi, ekonomik, kültürel, ticari, turistik, bütün alanlarda sağlam yıkılmaz köprüler kurmaya çalışıyoruz. Türkiye ve Azerbaycan bir milletin iki devleti olmanın bütün özelliklerini en görülür şekilde dünyaya sergilemeye çalışıyor. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri bugün gerçekleşti, görsel basında da yer aldı. Haberler devam edecektir sanıyorum. Fransa senatosunun almış olduğu akıldışı karara en yoğun ve en yüksek sesli tepkilerden birisini Azerbaycan verdi. Hem Sayın Cumhurbaşkanı düzeyinde hem de daha önce Fransa'dan ödül almış bulunan bazı değerli sanatçılar ödüllerini iade ederek gereken cevabı verdiler. Bunu milletimiz ve Türkiye Cumhuriyeti adına büyük bir teşekkürle karşıladığımı, gerçek bir kardeşlik, dostluk örneği sergilendiğini sayın bakanın önünde ifade etmek istiyorum."