BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,03
ALTIN 2.440,38
HABER /  DÜNYA

Bakan Yıldız: Süreci pazarlığa girmeden çözeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çözüm sürecinin Türk siyasi hayatının önemli bir dönemeci olduğunu belirterek, “Vicdanımızın ...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çözüm sürecinin Türk siyasi hayatının önemli bir dönemeci olduğunu belirterek, “Vicdanımızın rahat olmadığı takdirde bunu yapmayız. İnanmazsak buna başlamayız. Hiçbir şey yapmazsak geldiği gibi devam eder. Biz hiçbir pazarlığa girmeden ve bu manada hiçbir ödün vermeden çözüm sürecinin sonuçlanacağına inanıyoruz” dedi.
Bursa’nın Gemlik ilçesinde Siyaset Akademisi’nde konuşan Bakan Taner Yıldız, dünyada 3 dönem üst üste oylarını artırmak kaydıyla iktidarda kalmaya devam eden parti olmadığını belirtti. “Hiçbir işi yeterli görmüyoruz. Şımarmıyoruz, usanmıyoruz” diyen Yıldız, Türkiye’nin daima ilerlemesi için gayret gösterdiklerini ifade etti. “Biz inanıyoruz ve güveniyoruz. Şeffaflığın gücünü kullandık” diyerek sözlerine devam eden Yıldız, 2002’de Türkiye’nin içinde bulunduğu girdaptan mutlaka kurtulması gerektiğini hatırlattı. Gazete manşetlerinde Türkiye’de kalmak istemeyenlerin oranını yüzde 68’leri bulduğu ile ilgili haberlerin yazıldığını hatırlatan Yıldız, “Kimse kimseye kara karışına kara gözüne oy vermez. Vermemeli de. AK Parti daima doğru şeyler yapmaya devam etti. Her zaman doğru yerde bulunmaya gayret etti. Takım tutar gibi siyaset yapma vakti bitti. Sağlığımızın, sıhhatimizin konumun komşumuzun çoğu zaman ikinci planda kaldığı anlar oldu. AK Parti’den kopacaklar diyenler vardı. Öbürü yana gitmiş, öbürü çamura gitmiş diyenler vardı. Dimdik ayaktayız. Diri bir şekilde, şahsiyetli bir şekilde duruşumuzu değiştirmedik” şeklinde konuştu.

“KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”
Risk almadan siyaset yapılmayacağını söyleyen Yıldız, çözüm sürecinin Türkiye tarihinde kritik bir dönem olduğunu söyledi. Yıldız, şöyle devam etti:
“Kritik bir noktadan geçiyoruz. Türkiye siyaset tarihinde bu çözüm süreci ile belki de çocuklarımızın ve torunlarımızın kıymetle yad edeceği önemli dönemeçten geçiyoruz. Gemlik’teki bir esnaf ziyaretimde bir delikanlımız çok iyi niyetli sordu. ‘Siz vicdanınız rahat mı?’ dedi. Tabi ki rahat olmadığı takdirde bunu yapmayız. İnanmazsak buna başlamayız. Hiçbir şey yapmazsak geldiği gibi devam eder. Biz hiçbir pazarlığa girmeden ve bu manada hiçbir ödün vermeden çözüm sürecinin sonuçlanacağına inanıyoruz. Diyorlar ki, ‘durup dururken başına taş düştü de buna razı oldun’. Terör hareketi de sürdürülebilir hareket değil. Askerimizin, polisimizin güçlü iradesi ile birlikte biz inşallah Allah’ın izniyle bu süreci aşacağız."

“ÇÖZÜM SÜRECİ POLEMİK YAPACAK BİR KONU DEĞİL”
Çözüm sürecinin polemik yapılacak bir konu olmadığını ifade eden Yıldız, “Bu oy almanın oy istemenin çok üzerindeki bir konudur. Polemik yapılacak konu değildir. Bu ülkede şehitler oldu analar ağladı, babalar içine attı, gözyaşları döküldü. Onların çözümü bu noktadan geçmektedir. Biz inanıyoruz ki, iyi bir niyetle başladığımız bu sürecin akıbetinin de hayırlı olacağız. Şehitlerimizin olmadığı, rahatça gönül huzuruyla birlikte her yerde dolaşabildiğimiz yapılara kavuşacağız” açıklamalarında bulundu.
Yabancı ülkelerin kendilerinden randevu olmak için sıraya geçtiğini söyleyen Yıldız, “Türkiye’de neler olduğunu merak ediyorlar. Bu kadar büyüme rakamlarını nasıl oluşturduğumuz merak ediyorlar. O ülkelerin bir kısmının 5 yıllık büyümesine karşılık gelecek rakamlar Türkiye’de bir yılda yakalanıyor. Bunu nasıl sağladığımızı soruyorlar. Nükleer santrali nasıl anlatıyorsunuz diye soruyorlar. Bunları kendi ülkemizde bahsedemiyoruz diyorlar. Başbakanımızın siyasete getirdiği yeniliklerden birisi de şeffaflıktır. Bunun gücünü kullanmaktır. Artı ve eksilerimizi paylaşmaktır. O yüzden de 2023 yılı hedefleri geleceğimiz için çok önemlidir” diye konuştu.
Muhalefet partilerinin güçlü olması durumunda Türkiye’nin aynı şekilde güçleneceğini söyleyen Yıldız, “Bir işi yaparken nasıl katkı koyulmasını söyleyenler olmalı. ‘O iş olmaz’ diyor. Nasıl olacak dediğimizde, ‘ben bunu bilmem’ diyor. Böyle bir siyaset olmaz. O yüzden bütün bu damlaların her birisine değer vermemiz lazım. Bizler, dünyevi beklentilerle bu tür şeylere girersek bu başarılar nasip olmaz” ifadelerini kullandı.
Bakan Taner Yıldız’ın açıklamalarının ardından toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak gerçekleşti.