BIST 10.259
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,12
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldız: Ermenek'teki asıl hata...

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek maden faciasıyla ilgili son dakika açıklamasında faciayı yaratan asıl hatayı açıkladı.

Abone ol

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki maden kazasına ilişkin açıklama yaptı.

Basın mensuplarının Ermenek maden faciasındaki son durum ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Yıldız, madenin 24 saat kesintisiz olarak çalıştırıldığını bu yüzden de  bir doğal afet değildir ve bir kusur  bulunduğunu açıkladı.

"SOMA'DAN SONRA 94 OCAK KAPATILDI"

Yıldız, madende kabul edilemez bir hata olduğunu; bu hataya sebep olanların da bunun hesabını vereceklerini ifade etti. 

Soma'dan sonra 94 tane ocak kapatıldığını belirten Yıldız, bunların bir kısmının eksiklerini gideremediğini ve açılamadığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iş sağlığı ve güvenliğinde yapılacak düzenlemelerin içinde bazı radikal kararların olacağını belirterek, "Sektörün mutlaka daha iyi noktaya getirilmesini sağlamamız lazım" dedi. 

TANER YILDIZ'DAN YIRCA'DA 6 BİN ZEYTİN AĞACININ YOK EDİLMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA 


taner-yildiz.20141111110237.jpg 

Yıldız'ın konuşmalarından satırbaşları:

Maden sahibi ne dedi bilmem ama bizim önceki projelerle şuanki işletme projelerini üstü üste örtüştürdüğümüzde bir noktada 6 ila 7 metre civarında yaklaştıklarını gördük.

KABUL EDİLEMEZ BİR HATADIR

Bu kabul edilemez bir hatadır. Orada bu kadar yaklaşmayı da hiç bir madenci kabul edemez. Bu hataya kimler ortaksa onlar cezasını çekmelidirler .

Başsavcılığın yürüttüğü idari soruşturma devam ediyor. 2015 yılındaki iş programının bir kısmının 2014'te başlamış olmasından kaynaklanan sıkıntılar da var.

ASIL HATA...

Gerek oraya denetlemeye giden arkadaşlar gerekse oradaki çalışma poziyonları neyse teyitlerini bir kez daha yaptıracagız. Eski  ve yeni galeri arasındaki yaklaşma mesafesi 6-7 metreye inmiş durumda. Asıl hata buradadır.

EKONOMİ PAKETİ

Enerji başlığının 2023 yılı hedeflerimizle birebir alakası var. İlerlemenin asıl unsurlarından biri enerji. En yerli kaynağımız enerji verimliliği ve tasarrufudur. Yenilenebilir enerji kaynaklarımızın üzerinde durmalıyız.