BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL

Bakan Soylu'dan flaş talimat 81 ilde başlatıldı

Bakan Soylu'nun talimatı ile harekete geçen ekipler çocukların huzur ve güven ortamında eğitimlerini sürdürebilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde 81 ilde okul çevrelerinde çocukların korunmasına yönelik denetim başlatıldı. Denetime 9 bin 951 polis katılıyor. Ekipler yüzlerce okulun yakınındaki alanları kontrol ediyor.

"Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi" kapsamında bu yıl ikincisi  düzenlenen uygulamaya asayiş, çocuk, narkotik, terör, trafik, kaçakçılık ve  organize ile özel harekat birimlerinden 2 bin 725 ekipte görevli 9 bin 951  personel katılıyor.

Polis ekiplerince, çocukların huzur ve güven ortamında eğitimlerini  sürdürmeleri amacıyla çevresinde risk unsuru bulunduğu tespit edilen 897 okulun  yakınındaki parklar, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan  yerler, kahvehaneler, internet kafeler ve oyun salonları kontrol ediliyor.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ ANLIK BİLGİ ALARAK ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Ayrıca, okul servis araçları ile şoförleri de "Okul Servis Araçları  Hizmet Yönetmeliği" doğrultusunda denetleniyor.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok'un uygulamaya ilişkin anlık bilgi  alarak çalışmaları yakından takip ettiği belirtildi.