BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
HABER /  GÜNCEL

Bakan Soylu şehit ailesini yalnız bırakmadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman'daki hain pusuda şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus'un Bergama'daki cenazesine katıldı. Baba Yücel Ulus, bir ara Bakan Soylu'nun omzuna yaslandı, gözyaşlarını tutamadı.

Abone ol

BATMAN'daki hain saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus, İzmir'in Bergama ilçesinde toprağa verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı cenaze töreninde bir kez daha teröre lanet okundu.

Teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus'un naaşı, helikopterle Bergama 14 Eylül Stadyumu'na getirildi.

Helallik alınması için Hamzalı Süleymaniye Mahallesi'ndeki baba evine getirilen şehidin naaşı, burada yapılan duanın ardından ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü.

SOYLU ŞEHİT AİLESİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Burada düzenlenen törene, şehidin babası Yücel, annesi Şükran, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulunda öğrenci olan ve askeri üniforması giyen kardeşi Çağrı Ulaş ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AK Parti ve CHP'li milletvekilleri ise çok sayıda vatandaş katıldı.

Baba Yücel Ulus, oğlunun naaşının Türk bayraklarının asıldığı meydana getirilişi sırasında teröristleri lanetleyerek, "Şerefsiz bunlar, ağlamayacağım. Teke tek çıkamıyorlar karşılarına hepsi korkak şerefsiz bunların." dedi.

TABUTUN ÜSTÜNE GALATASARAY ATKISI KONULDU

Şehidin Türk bayrağına sarılı olan tabutunun üzerine tuttuğu takım olan Galatasaray'ın atkısı konuldu.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında şehidin naaşı tekbirler eşliğinde top arabasına konuldu. Bakanlar Soylu ve Pakdemirli de şehidin tabutunu taşıdı.

Soylu ve Pakdemirli, şehidin babasının koluna girerek bir süre top arabasının arkasından yürüdü.

Bu sırada cenazeye katılan vatandaşlar da "şehitler ölmez vatan bölünmez", "vatan sana canım feda" şeklinde slogan attı.

Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus'un naaşı, törenin ardından ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

Batman şehitleri uğurlandı Şehidin nişanlısı askeri üniformasını giydiBatman şehitleri uğurlandı Şehidin nişanlısı askeri üniformasını giydiBatman şehitleri uğurlandı Şehidin nişanlısı askeri üniformasını giydiBatman şehitleri uğurlandı Şehidin nişanlısı askeri üniformasını giydiHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN