BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.398,66
HABER /  DÜNYA

BAKAN ÖMER ÇELİK’TEN DEVLET BAHÇELİ’YE GÖNDERME

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Osmaniye mitinginde dile getirdiği ‘tek bayrak, tek millet, tek dev...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Osmaniye mitinginde dile getirdiği ‘tek bayrak, tek millet, tek devlet diyen kim varsa gelsin’ söylemine atıfta bulunarak sert açıklamalarda bulundu.
Bakan Çelik, Turizm Haftası kutlama etkinliklerinin açılışı dolayısıyla geldiği Adana’da, AK Parti Sarıçam İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Asım Savaş Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Çelik, MHP Lideri Bahçeli’nin Osmaniye’de, ‘aşırı’ ifadelerle çözüm sürecini provoke edecek bir miting düzenlediğini belirtti. Bahçeli’nin bu mitingindeki ‘tek bayrak, tek millet, tek devlet diyen kim varsa gelsin’ sözüne atıfta bulunan Çelik, “Tek bayrak, tek millet, tek devlet diyenlerin buluştuğu çatının adı AK Parti çatısıdır. Ama biz tek bayrak, tek millet, tek devlet diyenlerin bizim partimizde buluşanlardan ibaret olduğu iddiasında da değiliz. Biz diğer partilerin tabanlarında olan, o partilere gönül vermiş vatandaşların da bu görüşü paylaştığını biliyoruz. Temel mesele şudur; bu ülkede geçmişte ekonomik krizlerde bu milletin imkanları soyulurken sesini çıkarmayanlar, hatta bu ekonomik krizlerin sebebi olanlar, geçmişte inançları yüzünden okul kapılarından kız çocukları çevrilirken onların hakkı hukuku adına sesi çıkmayanlar, geçmişte Kürt vatandaşlarımızın dilleri, kimlikleri yasaklanırken sesini çıkarmayanlar bugün hangi iddia ve dayanakla tek millet, tek bayrak ve tek devletin temsilcisi olduklarını söylüyorlar?” dedi.
Bakan Çelik, Adana programı kapsamında partisinin Çukurova İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’na da katıldı. Burada yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin başlamasından beri çok sayıda provokasyonun olduğunu savunan Çelik, bu provokasyonların, vatandaşların sürece dönük desteğini arttırdığını belirtti. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdi soruyorlar, ‘Anayasa’dan Türk ifadesi çıkacak mı çıkmayacak mı?’ Bu ifadelerle birlikte Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin çıkıp çıkmamasıyla ilgili bir sürü sanal tartışma yapılıyor. Arkadaşlar, Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti, bayrak, demokrasi; bu millet bunları ortak değerleri olarak biliyorlar. Ama bunun, Türkü, Kürdü, Çerkez’i, inançlı insanı, inançsız insanı kimseyi dışlayan bir sonuç üretmemesini istiyorlar. Bu millet bütün kimlikleriyle, bütün ektik guruplarıyla, bütün dini anlayışlarıyla, bütün mezhepleriyle tek bir millet olarak geleceğe yürümek istiyor. Temel mesele şudur; milletten ne anladığımızın, milleti nasıl tanımladığımızın ortaya koyulmasıdır. AK Parti döneminde bu yanlış ulus devlet anlayışının ürettiği makbul vatandaş, makbul olmayan vatandaş ayrımına son verilmiştir.”
(İHA)