BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  GÜNCEL

Bakan heyetinden flaş açıklama

Patlama sonrası Cilvegözü Sınır Kapısı'na giden üç bakan açıklama yaptı

Abone ol

İNTERNETHABER- Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlama sonrası bölgeye giden Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı incelemeleri sonrası basın açıklaması yaptı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in verdiği bilgilere göre, patlamada yaşamını yitiren 13 kişinin 4'ü Türk vatandaşı. Patlamanın meydana geldiği bölgedeki kamera kayıtlarını incelediklerini de açıklayan Ergin, patlamanın yaya yoğunluğunun yüksek olduğu bir noktada meydana geldiğini söyledi. 

Ergin, şunları söyledi:

"Yakın bir zaman içinde olayın sorumluları hakkında daha geniş bilgiler paylaşılacak duruma gelir. Kamera kayıtları aracın patladığı yerde ciddi bir trafik olduğunu dolayısıyla sivillerin hedef alındığını gösteriyor. Patlayıcının türü konusunda incelemeler yapılıyor. İlerleyen günlerde kesin bilgi paylaşılacaktır. Bu kapı mevcut durumunu devam ettirecek fonksiyonlarını tamamlanacaktır."

ARAÇ KESİNLİKLE SURİYE'DE

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise patlamaya neden olan aracın Suriye'den geldiğinin kesin olarak tespit edildiğini açıkladı. Güler ayrıca patlamada yaşamını yitirenlerin kimliklerinin de tespit edildiğini açıkladı.

GÜÇLÜ BİR PATLAYICI VARDI

Güçlü bir patlayıcı kullanıldığı tespit edildi. Geniş bir inceleme başlatıldı. Güvenlikle ilgili tüm tedbirler alınmış durumda.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise patlama gümrükten 20 metre ileride meydana geldiğini söyledi:

"Olayın oluş şekli, emniyet boyutu ile gerekli açıklamalar yapıldı. Böyle vahim bir olayda, 13 kişinin hayatını kaybettiği bir olay sonrası gümrük kapıları ile değerlendirme yapmak çok sağlıklı değil. İnceleme süreci devam ediyor. Güvenlik önlemlerini arttıracağız."

MUHALİFLER 14.30'DA BULUŞACAKTI

Öte yandan Suriye dışında yaşayan bazı Muhalifler ile çeşitli ülkelerdeki destekçilerinin patlamanın meydana geldiği saatlerde Cilvegözüne gelecek olan bazı komutanlarla buluşacağı öne sürüldü. Sınır bölgesinden sızan haberlere göre bu toplantı saat 14.30 sıralarında Cilvegözü bölgesinde yapılacakken, Suriye'den gelmesi beklenenler gecikti ve patlama gerçekleşince de toplanamadılar.

TNT OLABİLİR

Patlamanın olduğu noktayı gözetleyen güvenlik kameralarının saptadığı tüm görüntüler kısa sürede Ankara'ya aktarıldı. Bu görüntülerde patlayan panelvan aracın Suriye yönünden girdiği belirlenirken bölgede inceleme yapan uzmanlarda patlayıcının yüksek miktarda TNT olabileceği üzerinde duruyor.