BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,84
ALTIN 2.432,68
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de 96 kişi yaşamını yitirdi

Suriye İnsan Hakları Örgütü, dün ölenlerin sayısını açıkladı

Abone ol

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ordu birliklerinin hava destekli olarak çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda 96 kişinin öldüğünü duyurdu.

Merkezi Londra'da bulunan örgüt, güvenlik güçlerinin muhaliflerin yoğun olduğu yerlere savaş uçaklarıyla ve roketlerle gerçekleştirdiği operasyonlarda, başkent Şam'ın banliyöleri ile Halep'te 34'er, Humus'ta 9, Dera'da 7, Deyru'z Zor kentinde 6, İdlib'de 4, Rakka ve Lazkiye kentinde birer olmak üzere ülke genelindeki olaylarda 96 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Bu arada, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kuzeydeki Halep kentinin doğusunda yer alan Cerah askeri hava üssünde kontrolü tamamen sağladığı bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), üssün ele geçirilmesi esnasında 50'den fazla askerin esir alındığını ve çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

Şam'ın doğusunda yer alan Adra bölgesindeki cumhuriyet muhafızlarına ait bir binayı ele geçiren muhalif İslam Tugayı'nın binada çok sayıda rejime bağlı askeri esir aldığını belirten SRGC, başkentin Cobar, Zemelka, Haresta, Dareya, Tadamun ve Yermuk bölgelerinde iki ordu arasında şiddetli sokak çatışmaların yaşandığını ve kentin birçok bölgesinin savaş uçaklarınca bombalandığını bildirdi.

FOSFOR BOMBASI İDDİASI

Deyru'z Zor kentinde 20 askerin birliklerinde ayrılarak muhalif saflarına katıldığını açıklayan Suriye Yerel Komiteler Koordinasyonu, rejimin Şam'ın Mudamiye bölgesinde ''fosfor'' bombası kullandığını ileri sürdü.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA ise ordunun çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda onlarca silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini bildirdi.