BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.408,00
HABER /  DÜNYA

Bakan Güler, korkunç detayı açıkladı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Somali’de Türk Büyükelçiliği’ne yapılan saldırı ile ilgili olarak, “Oradaki bütün görevlilerimiz ve elçilik m...

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Somali’de Türk Büyükelçiliği’ne yapılan saldırı ile ilgili olarak, “Oradaki bütün görevlilerimiz ve elçilik mensuplarımızın tamamını binayla beraber yok etmeyi hedefleyen bir menfur saldırıydı” dedi.
Amasya Valiliği’ne yaptığı ziyarette Somali’de Türk Büyükelçiliği’ne yapılan saldırının ayrıntıları hakkında bilgiler veren İçişleri Bakanı Güler, intihar saldırısında etkisiz hale getirilen 3 saldırganın yanlarında 10’a yakın bomba ile iki ayrı bomba düzeneği bulunduğunun tespit edildiğini açıkladı. Güler, “Kardeşlerimiz, evlatlarımız cansiperane bir görev anlayışıyla hareket ettiler. Bir canlı bomba eylemine rağmen üç kişiyi, teröristi etkisiz hale getirmeyi başardılar. Yanlarında ona yakın bomba, iki ayrı bomba düzeneği vardı. Oradaki bütün görevlilerimiz ve elçilik mensuplarımızın tamamını binayla beraber yok etmeyi hedefleyen bir menfur saldırıydı. Buna rağmen böyle bir fırsat verilmedi ama bir evladımızı kaybetmenin de üzüntüsünü yaşıyoruz” diye konuştu.
4 güvenlik görevlisinin tedavisinin Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürdüğünü anlatan Bakan Güler, “Dünyanın birçok yerinde benzer saldırılarda bu kadar cansiperane bir savunma gerçekten de yoktur. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında olan tutumumuz, zalimlerin karşısında olan tutumumuz devam edecektir. Somali’de bir insanlık dramı vardır. İnsanlık dramına Türkiye’nin oradaki kardeşlerinin bu ıstırabına sessiz kalması elbette ki düşünülemezdi” şeklinde konuştu.
Saldırının Türkiye’nin Somali’deki çalışmalarına asla sekte vurmayacağını vurgulayan Güler, “Biz oradaki insani görevimizi her zaman sürdüreceğiz. Ama biliyoruz ki terörün de bir yandan bütün insani yaklaşımlara rağmen asıl hedefi demokrasidir. Asıl hedefi insanlık değerleridir” ifadelerini kullandı.
(İHA)