BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.405,36
HABER /  DÜNYA

Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplandı

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, 48 maddeye ek olarak 8 madde üzerinde anlaşma sağlanmasının ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığın...

Abone ol

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, 48 maddeye ek olarak 8 madde üzerinde anlaşma sağlanmasının ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığında ilk kez bir araya geldi.
AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda uzlaşılan madde sayısının 48’den 56’ya çıkmasına ilişkin, "56 maddenin ötesine geçileceğini düşünüyorum çünkü bayağı zaman var. Diğer bölümlerde de mutabık kalınabilecek maddeler var" dedi.
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, siyasi partilerin danışmanlarının çalışması sonucunda 48 maddeye ilaveten 8 madde üzerinde anlaşma sağlanmasının ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığında ilk kez biraraya geldi. Toplantıda, 8 madde üzerinde mutabakata varılırsa uzlaşılan madde sayısı 56 olacak. TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, "Bugün komisyon temel hak ve özgürlüklerle, yargı erkine ilişkin anayasa taslak hükümlerini görüşecek fakat müzakereye mutabık kalınan maddelerden mi yoksa bu her iki bölümün tamamının başından mı başlanır tabii müzakere ederiz. Müzakere sonucuna göre görüşmelere başlarız. Bu hafta verimli sonuçlar alabiliriz. 56 maddenin ötesine geçileceğini düşünüyorum çünkü baya zaman var. Diğer bölümlerde de mutabık kalınabilecek maddeler var" dedi.
Başkanlık Sistemi teklifinin anayasanın yeniden yapılmasına bir engel olmadığını belirten İyimaya, "Eğer yüksek komisyon, başkanlık sistemi dışında kalan hükümlerin tamamında bir mutabakatı ortaya koyarlarsa bizim o şartta başkanlık sistemini öne sürmemiz mümkün değil. Bu konuda öne aldığımız temel sorun, biz Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini bir sistem sorunu olarak değil bir rejim sorunu olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.
(İHA)