BIST 10.086
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.411,98
HABER /  GÜNCEL

Bakan Faruk Çelik'den flaş Diyarbakır önerisi!

DİYARBAKIR Dürümlü'de PKK'lı teröristlerin 15 ton bombayı köyde patlatarak 16 kişinin ölümüne yol açtığı olayla ilgili Bakan Faruk Çelik'ten önemli bir öneri geldi.

Abone ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bölücü terör örgütü PKK'lıların 15 ton bomba yüklü kamyonla Diyarbakır’ın Dürümlü mezrasında gerçekleştirdiği saldırıya tepki göstererdi.

Bakan ziyaretinde, "PKK’lılar 16 Kürt kardeşimizi, çocuğuyla, yaşlısıyla büyüğüyle 15 tonluk bombalarla şehit ettiler. O çukuru görüyorsunuz. O çukurun aslında kapatılmaması gerekiyor ve ibret olarak bu milletin gidip onu görmesi gerekiyor. Böyle bir vahşeti yapan örgütün milletin hakkıyla hukukuyla bir alakası yoktur" dedi.



ŞEHİDİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Bakan Çelik, Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlere girilen çatışmada şehit olan ve dün son yolculuğuna uğurlanan jandarma onbaşı Sedat Sağır’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere özel uçakla Şanlıurfa’ya geldi. Mardin Şehit jandarma onbaşı Sedat Sağır’ın taziyesi için milletvekilleriyle taziye evine gelen Çelik, şehit yakınlarının metanetinin kendilerini duygulandırdığını söyledi.

"OLAY İBRETLİKTİR, ÇUKUR KAPATILMAMALIDIR"

Diyarbakır merkez Sur ilçesi kırsal alanındaki Tanışık Mahallesi Dürümlü mezrasında 12 Mayıs gecesi PKK’lı teröristlerin 15 ton ağırlığındaki bombayı patlatması sonucu 16 masum insanın öldüğünü hatırlatan Çelik, saldırı sonrası oluşan çukurun ibretlik olduğunu ve kapatılmaması gerektiğini söyledi. Terör örgütü PKK'nın ayrım yapmadan herkese saldırdığını ve şer odaklı piyon olduğunu kaydeden Çelik şunları söyledi:

"Diyarbakır’da 15 ton bombayla gerçekleştirilen saldırı tam bir ibretliktir. Bu bir ibretliktir, medya bunu gerektiği kadar gündeme getirmiyor ve bunu ele almıyor. Başka olayları nasıl abarttıklarını hepimiz biliyoruz. PKK’lılar orada 16 Kürt kardeşimizi, çocuğuyla, yaşlısıyla büyüğüyle 15 tonluk bombalarla şehit ettiler. O çukuru görüyorsunuz. O çukurun aslında kapatılmaması gerekiyor ve ibret olarak bu milletin gidip onu görmesi gerekiyor. Böyle bir vahşeti yapan örgütün milletin hakkıyla hukukuyla bir alakası yoktur. Bu milletin öteden beri zehir zemberek bir düşmanıdır."