BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  GÜNCEL

Bakan Eroğlu'ndan o filme tepki!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hz. Muhammed'e hakaret içeren film hakkında açıklamada bulundu

Abone ol

Bakan Eroğlu, ''Tabi çok büyük bir saygısızlık. Kabul edilemez bir durumdur. Gerçekten çok üzüntü verici bir durum'' dedi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret eden Eroğlu, kente yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Tokat'a heybeleri dolu olarak, büyük bir müjdeyle geldiklerini ifade eden Eroğlu, ''Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Tokat'ımıza 16 müjdeyle geldik. Bunların toplam maliyeti de 195 milyon lira'' diye konuştu.

Valilik ziyaretinde bir basın mensubunun ''Sayın Bakanım Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili bir gelişme var mı?'' sorusu üzerine Eroğlu, ''Şimdi Tokat'tayız. Biliyorsunuz o patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Dolayısıyla bundan sonra yargı konuşur'' dedi.

TAHRİKLERE KAPILMAYACAĞIZ

Bir gazetecinin ''Peygamber efendimize yönelik bir film yapıldı. Bu film Müslüman ülkelerde tepki topladı. Bununla ilgili siz neler söyleyeceksiniz?'' sorusu üzerine ise Eroğlu, şunları söyledi:

''Tabi çok büyük bir saygısızlık. Kabul edilemez bir durumdur. Gerçekten çok üzüntü verici bir durum. Biz Müslümanlar olarak tüm peygamberlere inanırız, onların hepsine iman ederiz. İmanımızın temel akidelerinden birisi Peygamberlere imandır. Bütün Peygamberler bizim başımızın tacıdır. Fakat, maalesef böyle yanlışlıklar oluyor. Tabi bu şekilde densiz insanlar olabiliyor. Bu da bize üzüntü veriyor. Ama tabii ki tahrik olmamak lazım. Dünya geçici. Neticede onlar öbür dünyada da cezasını muhakkak bulacaktır. Tabi biz tahriklere kapılmayacağız. Onların istediği de bu zaten.''