BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.412,39
HABER /  DÜNYA

Bakan Ergün: Mucit ile girişimciyi buluşturacağız

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi sertifika dağıtım törenine katıldı. Bakan Er...

Abone ol

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi sertifika dağıtım törenine katıldı. Bakan Ergün “İcatçıyla girişimciyi bir araya getirmek istiyoruz” dedi.
Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi sertifika dağıtım törenine katıldı. Bakan Ergün’ün salonda bulunduğu sırada emniyet ekipleri de yaşanabilecek bir öğrenci protestosuna karşı güvenlik önlemi aldı. Bakan Ergün konuşma yaptığı sırada da olası bir protesto gösterisine karşı korumalar kürsüye yakın bir yerde şemsiyeyle bekledi.
Bakan Ergün konuşmasında, amaçlarının "Geliştiricilik" ve "Yenilikçilik" konularını bir araya getirmek olduğunu belirterek, "Burada önemli bir şeye işaret etmek istiyorum. Yenilikçilerin birçoğu girişimci değil. Teknoparklardaki, Ar-Ge ve merkezlerindeki ve üniversite laboratuvarlarındaki arkadaşlarımız çok yenlikçi buluşlara imza atıyorlar. Fakat bir kısmı bunun hayattaki karşılığından haberleri olmuyor. Ne bulduğunun farkına varmayan çok yenilikçi arkadaşlar var. Hatta bizim Tekno Gelişim sermayesi desteği verdiğimiz gençlerin kurmuş olduğu şirketler var. Buluşçulukla, icatçılıkla girişimcilik arasında gidip geliyorlar. İcatçıyla girişimciyi buluşturmak lazım" dedi.