BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.498,65
HABER /  DÜNYA

Bakan Çelik’ten darphane açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Darphane’de devam eden grevle ilgili açıklama yaparak, "Toplu iş sözleşmesi sonuçları ücretl...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Darphane’de devam eden grevle ilgili açıklama yaparak, "Toplu iş sözleşmesi sonuçları ücretlerinize yansıtılacaktır" dedi.
Bakan Çelik, yaptığı yazıl açıklamada, kamu işçileriyle toplu sözleşmenin görüşmelerinin devam ederken Darphane’de örgütlü Basın-İş Sendikası’nın toplu iş sözleşmesinin sonucunu beklemeden ve grev süresinin dolmadan grev kararının alındığını ifade ederek, grevin nedenlerini bilmediklerini açıkladı. Grev kararının işçilerin birçoğunun mağduriyetine neden olduğunu söyleyen Bakan Çelik, açıklamasında “Bilinen çevreler, bazı dedikodular ve yanlış bilgiler yayarak grevin devamını sağlama gayreti içindedir“ ifadelerine yer verdi.
Toplu iş sözleşmesi sonuçlarının ücretlere yansıtılacağını söyleyen Çelik, toplu sözleşme sonucunda ortalama çıplak ücretin 2 bin 365 TL, ortalama giyinik ücretin ise 3 bin 945 TL’ye yükseltilmiş olacağını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik “Kayıplarınızın devam etmemesi ve daha fazla mağdur olmamanız için iş başı yapmanızın daha doğru olacağı inancındayım” ifadesini kullandı.