BIST 9.991
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.435,58
HABER /  GÜNCEL

Bakan Çelik dizi oyuncusu oluyor

Dizi filmlerde rol alan siyasetçiler arasına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katılıyor. Bakan Çelik, TRT’de yayınlanan "Hayat Türküsü"nde oynayacak!

Abone ol

Dizi filmlerde rol alan siyasetçiler arasına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katılıyor. Bakan Çelik, TRT’de yayınlanan ve idealist bir öğretmenin köy okulundaki mücadelesini konu edinen “Hayat Türküsü” isimli dizide oynayacak.

Çelik, dizinin son bölümünde başrol oyuncusu olan öğretmen Hayat’ı makamında kabul edecek ve senaryo gereği ödül verecek. Milli Eğitim Bakanı’ndan önce TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Ekmek Teknesi” isimli dizide Heredot Cevdet’in ünlü kahvehane sohbetini dinlemişti. KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ise “Kurtlar Vadisi” isimli dizide oynamıştı. Gazeteci Ali Kırca, sanatçı Sezen Aksu ve Beşiktaş eski teknik direktörü Rıza Çalımbay da bazı popüler dizilerde kısa roller aldı. Son yıllarda geniş izleyici kitlesine hitap eden dizilerde ünlü isimler ve siyasilerin kısa da olsa boy göstermesi dikkat çekiyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, TBMM Başkanı Arınç’ın yanı sıra gazeteci Ali Kırca, sanatçı Sezen Aksu ve Beşiktaş eski teknik direktörü Rıza Çalımbay da bazı popüler dizilerde kısa rollerde görev aldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e de TRT’de yayınlanan “Hayat Türküsü” isimli diziden oyunculuk teklifi geldi. Bakan Çelik, Zaman’a yaptığı açıklamada, dizinin son bölümünde yer alacağını söyledi. İlk kez bir TV filminde oynayacak olan Çelik’in çekimleri makam odasında yapılacak.

TRT 1’de yayınlanan “Hayat Türküsü” isimli dizi Milli Eğitim Bakanlığı’nın iddialı projeleri arasında yer alan “Haydi Kızlar Okula” kampanyasından esinlendi. Dizide başrolü oynayan Devin Özgür Çınar, “Hayat” isminde idealist bir öğretmeni canlandırıyor. Konusu ile Reşat Nuri Güntekin’in “Çalıkuşu” romanını çağrıştıran dizi, Bakan Hüseyin Çelik’in memleketi olan Van’da geçiyor. Öğretmen Hayat, tayini Van’a çıkmış olmasına rağmen kendi isteğiyle ücra bir köy olan Kevenli’ye gidiyor. Dizide, eğitim sorunlarıyla birlikte bölgesel kültür farklılıkları, töre ve gelenekler gözler önüne seriliyor. Dizi boyunca dayanışma, fedakarlık, sevgi gibi duygular ön plana çıkarılıyor.

Haber : Ömer ŞAHİN
Kaynak : www.zaman.com.tr