BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

TRT'nin tartışılan müdürü terfi etti

Pavarotti dinleyen koro sanatçılarına, "kapatın lan şu gavur müziğini" diye bağıran TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu Müdürü Ergin Erenoğlu terfi etti.

Abone ol

Hakarete uğradıklarını iddia eden koro sanatçılarından 4’ü İstanbul’a gönderildi, 3’ünün ise savunması istendi.

ŞENOL Demiröz’le başlayıp, yerine vekaleten getirelen Ali Güney döneminde devam eden TRT Genel Müdürlüğü’ndeki skandallara, bir yenisi daha eklendi. TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu’nda ’Pavarotti’ dinleyen sanatçılara "Kapatın lan şu gavur müziğini" dediği öne sürülen Ankara Radyosu Çoksesli Müzik Müdürü Ergin Erenoğlu, terfi ettirildi. Erenoğlu’nun, TRT Müzik Dairesi Başkanlığı’nda bir uzmanlık görevine getirildiği öğrenildi.

Bu koltuğun, ’Pavarotti’ skandalıyla gündeme gelen Ergin Erenoğlu için terfi niteliğinde olduğu bildirildi. Müzik Dairesi Başkanı Süleyman Erguner ise dün kızağa alındı. Edinilen bilgilere göre, Erguner, TRT çalışanlarının kılık kıyafetlerinin nasıl olması gerektiği yönünde hatırlatmada bulunan bir yazı yazmıştı. TRT yönetimi ayrıca, Çoksesli Koro’dan dört sanatçıyı İstanbul Bölge Müdürlüğü’ne gönderme kararı aldı. Pavarotti olayında kendilerine hakaret edildiği gerekçesiyle Haber-Sen Sendikası’nın basın açıklamasına katılan üç sanatçının ise savunması istendi.