BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.490,39
HABER /  EKONOMİ

Bakan Bülent Tüfenkçi umutlu konuştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin ikinci yarıda daha da büyüyeceğini söyledi. Tüfenkçi, 15 Temmuz'da darbeyi önleyenlerin bir gün sonra da ekonomiye sahip çıktığını kaydetti.

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "15 Temmuz'da meydanlara çıkanlar, caddeleri dolduranlar, o gün tanklara kendilerini siper edenler, demokrasiyi kurtardıkları gibi, hemen bir gün sonra işlerinin başına geçerek üretimlerini durdurmayarak ekonomiye sahip çıktılar." dedi.

Tüfenkci, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi her alanda en az üç katı büyüttüklerini belirterek, ülkeyi her zaman ileriye götürdüklerini söyledi.

15 Temmuz'daki darbe girişimine Türk milletinin göğsünü gererek karşı geldiğini anımsatan Tüfenkci, vatandaşların milli iradeye sahip çıktığını vurguladı.

Türk milletine daha fazla hizmet etmek zorunda olduklarına vurgu yapan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da meydanlara çıkanlar, caddeleri dolduranlar, o gün tanklara kendilerini siper edenler, demokrasiyi kurtardıkları gibi, hemen bir gün sonra işlerinin başına geçerek üretimlerini durdurmayarak ekonomiye sahip çıktılar. 2016 yılını milletimizle bütünleşerek Hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, alınan tedbir ve teşviklerle, 2016'da, 2,9 oranında bir büyüme yakaladık. Büyüme oranları bizim istediğimiz rakamlar değil ama o hain darbe girişimi bizim dışımızda dünya üzerinde herhangi bir ülkede meydana gelseydi inanın bu kadar kısı zamanda toparlanamazdı. Şükürler olsun 2017 yılında güçlü bir başlangıç yaptık. Yüzde 5 oranında büyümeyi yakaladık. İkinci çeyrekte daha da büyüyeceğiz. Hiç şüpheniz olmasın enflasyonu yıl sonunda tek hanelere, işsizlik rakamlarını tek hanelere düşüreceğiz. Ama bu yeter mi? Yetmez. Daha fazla çalışmamız lazım."

Her yıl 1 milyon gence iş bulmak zorunda olduklarını dile getiren Tüfenkci, bunu da yeni yeni pazarlar bularak, üretimi çeşitlendirerek başaracaklarını söyledi.

Bakan Tüfenkci, 2019'da yapılacak genel seçimlerin önemine değinerek Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi ve istikrar için çok çalışacaklarını aktardı.

Yerelde belediye başkanlığı kazanmanın çok önemli olduğunu da ifade eden Tüfenkci, Edirne'yi 2019 yılında AK belediyecilikle tanıştırmak istediklerini vurguladı.