BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
HABER /  POLİTİKA

Bakan Albayrak: Belediyelerin imkanlarını teröre destek vermek amacıyla kullandılar

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Eyüpsultan’da esnafları ziyaret etti. Bakan Albayrak, geçmişte belediyelerin imkanlarını terör örgütlerine destek vermek amaçlı kullanan partiler ve başkanlar olduğunu ifade ederek, ‘beka seçimi’ söyleminin bu yüzden önemli olduğunu söyledi.

Abone ol

31 Mart Yerel Seçimlere kısa bir süre kalırken, AK Parti’nin önemli isimleri saha çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, Eyüpsultan’da vatandaşlar ile buluştu ve ardından esnafları ziyaret etti.

Bakan Berat Albayrak, “Hizmet siyasetinde marka olmuş Cumhurbaşkanımızın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile başlayan süreçte bugün yeni bir tarih var. Söz verdiği ölçüde söz verdiklerinin de arkasında durarak siyaset çizgisi izleyen AK Parti çok büyük başarılara imza attı. Bugün inşallah Eyüp’te 31 Mart’tan sonra Deniz Köken ile bir üst lige daha çıkaracak hizmetle yeni bir döneme daha başlayacağız.

“37 tane vaatlerin 35’i yalan olmuş bir siyasi profilden bahsediyoruz”

Şimdi sağda solda görüyorsunuz, 'Onu yapacağız, bunu yapacağız' diyenler… Adaylardan birinin videosu geldi bana geçen gün. 'Şunu yapacağız, bunu yapacağız' diyor. Bu isim 2014’te de adaydı. Baktık ne vaat etmiş ve ne kadar yapmış? 37 tane vaatlerin 35’i yalan olmuş bir siyasi profilden bahsediyoruz. Hizmet siyasetinde marka olmuş bu siyasi hareket inşallah Eyüp’e İstanbul’a hizmet etmeye devam edecek” dedi.

“Belediye başkanı çok basit bir şey değil”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘beka Seçimi’ olarak yerel seçimi vurgulamasına parantez açan Albayrak, “Özellikle bu yerel seçimlerin altını çiziyorlar. ‘Bir belediye başkanı seçmenin bekayla ne alakası var?’ deyince, son yıllarda bu ülkede belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunda devletin verdiği imkanları, bu finansmanı, ekipmanı terör örgütlerine, dağa, yakıp yıkmaya tahsis eden belediyeler oldu. O zaman belediye başkanı çok basit bir şey değil. Dikkatli olmak lazım seçerken” ifadelerini kullandı.