BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.412,41
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Akdağ'da teröre silah bırak çağrısı!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ katıldığı bir iftar yemeğinde vatandaşlara seslendi.

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Ülkenin huzurunu bozmaya çalışan eli silahlı terör örgütüne Erciş'ten sesleniyorum. Bu silah kayıtsız, şartsız bırakılmalıdır. Çünkü silahla ve şiddetle Türkiye'de çözülebilecek hiç bir mesele yok" dedi.

BAKAN AKDAĞ'DAN PKK'YA ÇAĞRI

Muradiye ilçesinden Erciş'e geçen Bakan Akdağ, Erciş Belediye Başkanlığı tarafından onuruna verilen iftar yemeğine katıldı. Program öncesi vatandaşlara seslenen Bakan Akdağ, terör örgütü PKK’ya, koşulsuz bir şekilde silah bırakması çağrısında bulundu. Akdağ, "Bu Ramazanın bereketini, rahmetini vesile kılarak bu ülkenin huzurunu büyük ölçüde bozan, bozmaya çalışan eli silahlı terör örgütüne yine Erciş'ten sesleniyorum. Bu silah kayıtsız, şartsız bırakılmalıdır. Çünkü silahla ve şiddetle Türkiye'de çözülebilecek hiç bir mesele yok. Hiç bir mesele silahla dağa çıkarak ve insanları öldürerek çözülemez. Bu ülkede kökeni, ana dili ne olursa olsun, etnik yapısı ne olursa olsun hepimiz birbirimizle kardeşiz. Bu kardeşlik hem inanç temelinde var, hem tarih hem kültür temelinde var. 20120729aw000004_01.jpg

BİZİ BİRBİRİMİZDEN AYIRAMAZLAR

Birlikte bu vatanı bir vatan olarak inşa ettik. Bizim dedelerimiz Çanakkale'de, Allah'u Ekber Dağları'nda, Erzurum'da birlikte şahadet şerbetini içtiler. Biz birbirimizden kız aldık, kız verdik. Şöyle iki göbek, üç göbek ötesine gidin. Kim Türk'lerden kız almamıştır, kim Kürt'lere kız vermemiştir, kim Araplarla evlenmemiştir. Allah için bu namertlik hizmetini Türkiye'nin üstünde hâlâ tüten bir ateş olarak yakmaya çalışanlar, akıllarını başlarına alsınlar. Biz birbirimizden ayrılamayız. Bizi bir birimizden ayıramazlar. Biz istiyoruz ki, gençlerimiz iş bulsun, aş bulsun, onları everelim. Tertemiz, huzurlu bir şekilde yaşasınlar. Aileler, anne ve babalar olarak başka bir arzumuz yok. Bu mübarek günleri vesile bilerek kardeşliğimizi pekiştireceğiz" dedi.
Güncel gelişmelere değinen Akdağ, "Allah'tan temennimiz odur ki, hem Suriye'deki diktatöryel bakışın, duruşun bir an önce sona ermesi mümkün olur. Bunu bu iftar vaktinde Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Hem de Maymar'daki, diğer adıyla Burma'daki Müslüman kardeşlerimizin çilesi bir son bulsun. Buradan sadece dua etmekle kalmıyoruz. Dünyanın bu işlere 'dur' diyebilecek bütün kuvvetlerine, başta BM olmak üzere, çok yakın bir zamanda depremin vurduğu bu güzel ilçemizden sesleniyoruz" diye konuştu.

20120729aw000004_02.jpg

Bakan Akdağ, depremlerin ardından Türkiye'nin çeşitli illerinden Erciş ve Van'a gelerek burada hizmet veren sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Akdağ'a konuşması sonunda Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu tarafından plaket takdim edildi.
Ezanın okuması ile sofraya oturan Bakan Akdağ, iftar sonrası Kışla Camii'nde akşam namazını kıldı. Kışla Konteyner Kenti'nde bulunan Kadın Toplum Merkezi'ni de ziyaret eden Bakan Akdağ, daha sonra aynı camiye gelerek teravih namazını eda etti.
Ardından bazı ailelere ve AK Parti Erciş ilçe Teşkilatı’nı ziyaretlerde bulunan Akdağ, geç saatlerinde Van’a hareket etti.