BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 180'i buldu!

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRN), operasyonlarda ölü sayısının 180'e yükseldiğini bildirdi.

Abone ol

Londra merkezli örgüt, Halep'in çeşitli semtlerinde düzenlenen operasyonlarda 35 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını, operasyonların Salahaddin ve Sukkeri bölgelerinde yoğunlaştığını kaydetti.

180 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Örgüt, güvenlik güçlerinin Şam'ın banliyölerinde ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu 34, Deyru'z Zor'da 36, Hama'da 18, İdlib'te 17, Dera'da 14, Humus'ta 14 ve Lazkiye'de 12 olmak üzere 180 kişinin öldüğünü duyurdu.

Güvenlik güçlerinin Şam'ın Mudamiye, Deraya, Zemelka ve Yelda beldesini top ateşine tutuğunu, evlere baskınlar düzenlenerek yağmalandığını belirten Suriye Genel Devrim Koseyi, bombalanan Mudamiyet El Şam'da siyah dumanların yükseldiğini aktardı.

EVLERİ YAĞMALADILAR!

Başkentin Seyyide Zeyneb bölgesinde güvenlik güçlerinin tutuklamalar yaptığını kaydeden Konsey, Şam'ın Aseli bölgesinde ağır silahlar kullanılması sonucu çok sayıda ev, iş yeri ve aracın yanı sıra bir camide hasar meydana geldiğini, askerlerin bölgede evlerin kapılarını kırarak yağmaladığını kaydetti.

Dera kentinde de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile nizami ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve ÖSO'nun bir polis karakolunu ele geçirdiğini bildiren konsey, Suriye ordusunun Halep'in Salahaddin bölgesini top ateşine tuttuğunu ve onlarca evde hasar meydana geldiğini belirtti.