BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.466,89
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den zehir gibi sözler!

MHP lideri Devlet Bahçeli Erdoğan'a zehir gibi sözler söyledi ve çözüm süreci için suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- MHP lideri Devlet Bahçeli bugünkü grup toplantısında hem çözüm sürecine hem de Hatay Reyhanlı'daki saldırıya değindi. PKK'lıların çekilme sürecine ilişkin sessiz kalanların anayasal suç işlediğini hatırlatan Devlet Bahçeli suç maddelerini okudu ve bu sürece sessiz kalanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz haftasonunda Banyas'da katledilen bebeklerin anımsatarak söylediği "Suriye'de olanlara yüzümü dönersem mahşer günü Cenab-ı Allah bana bunun hesabını sorar" sözlerini de çok sert sözlerle eleştirdi. PKK baskınlarında bir bir öldürülen bebekleri hatırlatan Bahçeli, Erdoğan'a "Bebek katilleri ile görüşmenin hesabını nasıl vereceksin" dedi.

Konuşmasından satırbaşları...

ÇEKİLME İÇİN SUÇ DUYURUSU

Bahçeli PKK'lıların çekilirken güvenlik güçlerinin ve devletin seyretmesinin suç olduğunu ilan ederek suçluya yardım ve yataklığa dair Anayasa maddelerini hatırlattı.

BÜYÜKATAMAN 'I GÖREVLENDİRDİ

Bahçeli, "PKK'lıların meydan okurcasına geri çekilmesi ve katillere seyirci kalınması en ciddi suçlardandır ve buna göz yumanlar suçludur. Bu nedenle cevval, millet sevdalısı savcılara çağrıda bulunuyor ve onlardan bir ses bekliyorum. Anayasa suçu işlemiş Başbakan ve yardımcıları ve görevlileri ile birlikte 63'lükleri bugün saat 14.00'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunmak için MHP'li İsmet Büyükataman'ı görevlendirmiş bulunuyorum."

"Adalet bugün değilse ne zaman harekete geçecektir? Savcılar bugün değilse ne zaman gereğini yapacaktır."

Terör örgütünün 8 Mayıs'ta sözde çekilme kararı vardır. Militanların sırt çantalı fotoğrafları manşetleri süslemiştir. hatta bazı gazeteler "PKK dışarı, umut içeri" diyerek yönlendirme çabasına girmiştir.

Sınırlarımızdan çekip gidenler göçmen değildir, kaçak işçi de değildir. AKP'nin MİT kanadıyla mihmandarlık yaptığı kişiler Mehmetçiklerimizin korucularımızın polislerimizin ve masum vatandaşlarımızın kanını döken teröristlerdir.

Başbakan Erdoğan şu sorularımızın cevabını vermelidir. Yıkım projesi sürecinde 557 şehidimizin katili sınırlarımızdan çekip gidecek midir? Şehir analarına hangi bahaneler üretilecektir? Başbakan Erdoğan anayasal suç işlediğinin farkında değil midir? Erdoğan affı çıktı da bizim mi haberimiz yok?

Bunlar çekilirlen güvenlik güçleri seyreedecek midir? Türkiye'de Türkiye'ye devlet demek hukuktan bahsetmek mümkün olacak mıdır? 5237 sayılı maddede suçun işlenmesine yardımcı olanlara karşı hükmü belirtmektedir. Görevini uygulamayanlarla ilgili yapılacakları anlatmaktadır. Kanunun 283'üncü maddesi suçluyu kayıranlarla, suç delillerini bildirmeme suçlarını düzenlemektedir.

PKK'lıların meydan okurcasına geri çekilmesi ve katillere seyirci kalınması en ciddi suçlardandır ve buna göz yumanlar suçludur. Bu nedenle cevval, millet sevdalısı savcılara çağrıda bulunuyor ve onlardan bir ses bekliyorum. Anayasa suçu işlemiş Başbakan ve yardımcıları ve görevlileri ile birlikte 63'lükleri bugün saat 14.00'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunmak için MHP'li İsmet Büyükataman'ı görevlendirmiş bulunuyorum.

Adalet bugün değilse ne zaman harekete geçecektir? Savcılar bugün değilse ne zaman gereğini yapacaktır.

qweqweqwe.jpg