BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.304,80
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli'den yeni anayasa açıklaması!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Anayasa çalışmalarına ilişkin, 'Herhangi bir pürüz yok' dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Genel Kurulunda 2017 Yılı Bütçesi görüşmeleri sırasında verilen arada muhalefet kulisinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile bugünkü görüşmenin detaylarını soran basın mensuplarına, Yıldırım'ın ziyarete geldiğini ve beraber birer çay içtiklerini söyledi.

"Anayasa değişiklik teklifiyle ilgili pürüzler giderildi mi" sorusuna Bahçeli, "Pürüz yok zaten" karşılığını verdi. Bahçeli, anayasa değişiklik teklifinin bu hafta Meclise gelmesini bekleyebilir miyiz sorusuna da "Onlar bilir onu. Bilemiyorum onların alanı, bizim değil." dedi.

Bahçeli, bu hafta bir daha bir araya gelinip gelinmeyeceği ve "Başbakan Binali Yıldırım'ın Pürüzler var onlar aşılacak" sözleri üzerine ise "Düşünülmüyor. Anayasa metni yazılırken bir virgül ve noktanın dahi anlamı vardır. Bunlar üzerindedir herhalde." ifadesini kullandı.

Bahçeli, TBMM'de Başbakan Yıldırım ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Yıldırım görüşmeyle ilgili "Vardığımız mutabakat çerçevesinde her iki partiden de arkadaşlarımız, genel başkanların talimatlarını, onların yönlendirmelerine uygun olarak detayları, teknik çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Kamuoyuyla bugüne kadar paylaştığımız bu anayasa teklifiyle ilgili ne söylediysek aynen adım adım gerçekleşiyor." dedi.

BİNALİ YILDIRIM: BERABER ÇAY İÇTİK

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya ziyareti öncesi Devlet Bahçeli'yi Meclis'teki odasında ziyaret etmişti. Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili soruyu yanıtlayan Yıldırım, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın Bahçeli'ye çay içmeye gittim, beraber çay içtik, biraz sohbet ettik ondan sonra ayrıldık. Bu konuları daha önce konuştuk, vardığımız mutabakat çerçevesinde her iki partiden de arkadaşlarımız, genel başkanların talimatlarını, onların yönlendirmelerine uygun olarak detayları, teknik çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Kamuoyuyla bugüne kadar paylaştığımız bu anayasa teklifiyle ilgili ne söylediysek aynen adım adım gerçekleşiyor. İnşallah Rusya dönüşü, büyük bir mani olmazsa, bu hafta bitmeden teklifimizi gazi Meclisimize sunmuş olacağız."