BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.425,86
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den flaş Rusya ve referandum açıklamaları

KONYA'da referandum kampında konuşan Devlet Bahçeli önce Rusya'yı eleştirdi sonra referandum sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Konya’da düzenlenen referandum toplantısında konuştu. Rusya'nın El Bab bölgesinde Türk askerlerinin bulunduğu binayı kazaen vurmasından sonra yaptığı açıklamaları eleştiren Bahçeli, "Rusya askerlerimizi şehit ediyor sonra pardonla geçiştiriyor. Sonra üste çıkıp TSK’yı suçluyor. Bu ayıptır. Rusya’nın maksadı nedir ne yapmaya çalışmaktadır" dedi.

Referandum sürecine ilişkin de konuşan Bahçeli, "Rejim değişiyor diyenler ahlakını değiştirmeli" dedi. Kurmaylarına da seslenen Bahçeli, "Parti olarak hepimiz evet diyoruz" diyerek bölünme iddialarına noktayı koydu.

İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

Biz oyalanamayız yerimizde sayamayız. Korkak gıybetçilere aldırış edemeyiz. Milletimizin huzuru için ön almalıyız.

"RUSYA'DAN GELEN MESAJLAR HEPİMİZİ RAHATSIZ ETMİŞTİR"

Türkiye 24 Ağustos'tan bu yana Fırat Kalkanı harekatıyla milli güvenliği için eşsiz ve emsalsiz bir mücadele halindedir. Ne var ki El Bab’ta artan şahadetler yürekleri kavurmaktadır. Kahramanlarımız eli ve zihni kanlı iblis artıklarının saldırısı altındadır. Rusya’ya ait bir savaş uçağı tarafından atılan bir bomba askerlerimizin bulunduğu binaya isabet etmiştir. Rusya bu olayın kazaen gerçekleştiğini açıklamıştır. Rusya’dan gelen kafa karıştırıcı mesajlar hepimizi rahatsız etmiş, şehitlerimizin de kemiklerini sızlatmıştır. Genelkurmay Başkanlığı açıklaması Rusların tezini çürütmüştür. Rusya’nın olayı saptırıp sorumluluğu TSK’ya yıkma çabası iyi niyetten mahrum ahlaken de sorunludur.

PARDONLA GEÇİŞTİRİYOR

Şimdi Rusya askerlerimizi şehit ediyor sonra pardonla geçiştiriyor. Sonra üste çıkıp TSK’yı suçluyor. Bu ayıptır. Rusya’nın maksadı nedir ne yapmaya çalışmaktadır. Türkiye’nin saldırılar karşısında sesini çıkartmaması alttan alması nasıl beklenecektir?

PKK’yı terör örgütü saymayan Rus yönetimi ülkemizin karşısında husumet odağı olma konusunda adeta isteklidir. Şehitlerimizin hesabı mutlaka sorulmalıdır.

Uyarıyorum bu coğrafyada bulunmanın şartı sorun çıkmaması için uğraşmak değil sorunların üzerine gitmektir. Türk milletinin onuru yere düşürülemez. Fırat Kalkanı Harekatı artık hedefine ulaşmalı. Ölüm ve cinayet çetesi IŞİD El Bab’dan atılmalıdır. Bu arada Suriye ordusunun geçici sınır çizgisine ulaştığı duyulmuştur. Anlaşılan IŞİD kapana sıkışmış durumdadır. Dualarımız kahraman askerlerimizledir.

CIA BAŞKANI'NIN TÜRKİYE ZİYARETİ

CIA Başkanı Türkiye’ye gelmiştir. Yapılan temaslardan çıkardığımız kadarıyla Ortadoğu’daki son olaylar masadadır. Trump tarafından PKK PYD’ye zırhlı araç, mühimmat dağıtımının hızlandırılması ve hatta tank verilmesi elbette ki soğuk kanlılıkla değerlendirilmelidir. Bu kadar sorun içinde devlet güçlü olmadığı, seri kararlar alamadığı, yönetimde fiili hukuki karmaşa sürdüğü sürece Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923 ruhuyla devamı mümkün görünmemektedir.

Burnumuzun dibindeki kayalıklar Yunanistan tarafından düşmanca işgal edilmektedir. Bu ülke, hain FETÖ’cüleri iade etmeyerek kimlerle el ele kol kola olduğunu göstermiştir. Sevr’in varisçileri Türkiye’ye meydan okumaktadır. İşgal heveslisi Vandallar ülkemize kan kusturmanın arayışındadır.

"KAVGAYSA ETTİK, BEDELSE ÖDEDİK"

Bugüne kavgaysa ettik. Bedelse ödedik. Ama mutlaka töremizi diri tutarız. Türkiye’nin toparlanması için Türk milliyetçiliğinin devreye girmesi lazımdı. 2007’de cumhurbaşkanlığı seçimine 367 takozunu koyan ahmaklar aslında bu yolu açmış oldu.

Açık ve tartışmasızdır ki bir hükümet etme sistemi için milletimize gidiyoruz. Rejim değişiyor yaygarası koparanlar önce kendi ahlaklarını değiştirmelidirler.

Devletini yıkan zayıflatan bir anayasa teklifi bize göre yok hükmündedir. Anayasanın ilk dört maddesi üzerinde tartışma yapılmasına hoşgörü göstermemiz beklenemeyecektir.

Aramızda bulunuyorken miskin miskin yatıp partimiz için çalışmayanların şimdilerde hayır koalisyonuna katılıp çılgın gibi gezmeleri kara mizahtır.

“Ne oldu da 1 haftada evet dedi” diyenlerin ithamları ayaklar altında kalmaya mahkumdur. Bizim nezdimizde ‘evet’ diyen, ‘hayır’ diyen bütün kardeşlerimiz saygıyı hak etmektedir. Ancak biz parti olarak evet diyeceğimizi söylüyor bunu savunuyoruz.

AHLAKINIZI DEĞİŞTİRİN

Bahçeli, "Rejim değişiyor yaygarası koparanlar ahlakını değiştirmeli. Bir hükümet etme sistemini değiştirmek için millete gidiyoruz" dedi.

MHP lideri Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle: 

"Bir hükümet sistemini değiştirmek için referanduma gidiyoruz. Rejim değişiyor yaygarası koparanlar ahlakını değiştirmeli. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle kuvvetler arasındaki ayrımda olduğu olması gerektiği noktaya gelmektedir. Bütün yasalar millet için vardır. Devletini yıkan, milletini zayıflatan bir anayasa teklifi bize göre yok hükmündedir. Çok şükür ki imparatorluk bünyesinden yetişen vatan evlatları, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkılan enkaz içerisinden diriltme beceresini göstermiştir. Anayasa'nın ilk dört maddesi üzerinde tartışmayı hoşgörmeyiz."

"Aramızda bulunuyorken miskin miskin yatıp, partimizin lehine hiçbir katkı göstermeyenlerin şimdilerde 'hayır' komisyonlarına katılıp çalışmaları kara mizahtır. Hakkımdaki imalar ayaklar altında kalmaya layıktır."

"16 NİSAN'DA PARTİ OLARAK EVET DİYORUZ"

"18 Maddelik Anayasa değişikliği ülkemizi güçlendirecektir. Bizim nezdimizde 'evet' diyen 'hayır' diyen bütün kardeşlerimiz sayıgı haketmektedir. Biz parti olarak 'evet diyeceğimizi' söylüyor bunu savunuyoruz. Bu nedenle 16 Nisan'da parti olarak 'evet' diyoruz.

"Evet diyecek, Meclis'imizin denetim fonksiyonlarını güçlendireceğiz. Evet diyeceğiz yasama, yürütme, yargı arasındaki hatları kalın olarak çizeceğiz. Evet diyeceğiz yürütmeyi tek elde toplayıp devletteki kafa karışıklığını sonlandıracağız. Her evet milletin istiklaline, devletin istiklaline duadır ve yeminimizdir."

"MİLLET İÇİN EVET, DEVLET İÇİN EVET, CUMHURİYET İÇİN EVET"

"Sizlerden beklentim referandum süresince vatandaşlarımızı kapı kapı gezip eve tercihimizi anlatınız. Bizim şahsa veya partiye değil Türkiye'nin geleceğine evet dediğimizi belirtiniz. Bizim özümüz doğru, sözümüz doğru gönlümüz tertemizdir. Bu yemini tutalım 16 Nisan'da evet diyelim. Millet için evet, devlet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için elbette Türkiye için evet."