BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Erdoğan'a Twitter'dan mesaj

Twitter'dan kandil mesajı yayınlayan MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a da seslenerek belaysa kendin uzak dur dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taksim Gezi Parkı üzerinden başlayan ve Türkiye geneline protestolara ilişkin Twitter hesabından mesaj yayınladı.

Türkiye’de demokratik haklarıyla, bireysel özgürlükleriyle, kimlikleriyle ve gelecekleriyle ilgili haklı endişe taşıyan muazzam sayıda insan olduğunu ifade eden Bahçeli, bu haklı talepleriyle eylem yapanları ‘kötü niyetli planlara dikkat edin’ uyarısında bulundu. Bahçeli, “Despotluklara, insan hayatına müdahale ve hükmetmeyi alışkanlık haline getirmiş tiranlara itiraz ederken kışkırtmalara gelmemek lazım” dedi.

Bahçeli’nin, Miraç Kandili’ni de kutladığı Twitter hesabından verdiği Gezi Parkı eylemlerine ilişkin mesaj şöyle:

“Çok hareketli, çok çetin ve çok sıkıntılı günler yaşıyoruz.

Nerede duracağı, hangi sonuçları ortaya çıkaracağı ve nasıl bir bünyeye taşıyıcılık yapacağı belli olmayan olay ve oluşumlara şahit oluyoruz Özelini tehdit altında gören, dışlandığını hisseden, saygı bekleyen, sahipsiz olduğunu düşünen ve ilgi gözleyen muazzam sayıda insanımız var.

Bu kardeşlerimiz demokratik haklarıyla, bireysel özgürlükleriyle, kimlikleriyle ve gelecekleriyle ilgili haklı olarak endişe taşıyorlar.

Bunların hepsini anlıyor ve meşru görüyorum.

Ancak masum beklentilerin nefsi müdafaası yapılırken, kötü niyetli plan, tertip ve hedeflere mutlaka dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum. Özellikle “Kriz, Kargaşa, Kaos, Korku, Kutuplaşma, Kavga, ve Karanlık” dan oluşan “7-K”lı tahribat zincirine engel olmalıyız. Despotluklara, insan hayatına müdahale ve hükmetmeyi alışkanlık haline getirmiş tiranlara itiraz ederken kışkırtmalara gelmemek lazım. Çalkantının bitirilmesi, belirsizliğin aşılması için sakin olmaya, teenniyle harekete ve empatiye ihtiyacımız var. Şu günlerde sanal medyanın yerli veya yersiz, gerçek ya da asılsız haberlerin, yorumların merkezi olduğunu görüyorum. Asparagas haberleri, kendinden kaçmak ve kurtulmak için sanal alemin hayallerine, kayganlıklarına tutunanları ciddiye almamak gerekiyor. Toplumsal psikolojiye hasar veren, soğuk savaş döneminden kalma taktiklerle akılları karıştıranlara fırsat vermeyelim.

BELAYSA TWİTTER’DAN UZAK DUR

Ayrıca Twitter’a bela olarak değil, katılımcılığı teşvik eden, kişisel ifade beceri ve özgürlüğünü pekiştiren bir platform olarak bakıyorum. Bela olarak görenlere de bu ortamlardan uzak durmalarını öneriyorum. Yarınlarda keşke dememek için bugünlerde acaba denilmesi zannederim çok hayırlı sonuçlara vesile olacaktır.”