BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den çok sert bayrak açıklaması

Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bayrağının Ankara ve İstanbul'da göndere çekilmesiyle ilgili sözlerine cevap verdi.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli'den Başbakan Yıldırım'a bayrak tepkisi! Barzani'nin Türkiye ziyaretinde göndere çekilen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağıyla ilgili Yıldırım'ın sözlerini değerlendiren Bahçeli, Yıldırım'ın sözlerini talihsizlik olarak niteleyerek, "Eğer Barzani, bize tercih ediliyorsa, ki bu da bir tercihtir, asıl bunu iyi niyetle yorumlayamam, samimiyetle okuyamam." diye konuştu.

Devlet Bahçeli, twitter'dan yaptığı açıklamada 26-27 Şubat'ta İstanbul ve Ankara'ya asılan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağını, bez parçası olarak niteledi. İşte Bahçeli'nin yaptığı o açıklama:

"Türkmenlere kan kusturmuş, teröre destek vermiş, işlenmiş suç ve cinayetlere ortak olmuş birisinin bayrağı olsa ne yazar, olmasa ne çıkar? Türk vatanında sözde Kürdistan bayrağı dalgalanıyorsa, buna niçin sessiz kalalım, bunu nasıl sineye çekip görmezden gelelim?

"BASİT BİR BEZ PARÇASIDIR"

İstanbul-Ankara’ya sözde bayrak asılıyorsa, Türk bayrağı inmiştir! Sayın Başbakan, talihsiz şekilde,“bugünlerde bir bayrak hikayesidir gidiyor”dedi. Bilmelidir ki, bayrak hikaye değildir, haya ve hakikattir. Bu hakikat ise şerefli Türk bayrağıdır; ona eş tutulmaya kalkılan ise basit bir bez parçasıdır. 

"IRAK ANAYASASI'NDA BÖYLE BİR BAYRAK YOK"

Söz konusu bölgesel yönetimin parlamentosu,başbakanı,bakanları,ayrı bir bayrağı varmış. Ben de diyorum ki, bu Türkiye’nin meselesi değildir. Irak Anayasası’nı açtım baktım; Barzani’ye özgü bir bayrak tanımı görmedim. Olsa bile bizi bağlamaz, bağlayamaz görüşündeyim.

"BARZANİ BİZE TERCİH EDİLİYORSA..."

Sayın Başbakan Barzani paçavrasını gündeme getirmenin iyi niyetlilik olmadığını söylüyor. Kötüye kötü demenin neresi iyi niyetlilik değildir? Ne oldu da Barzani Türkiye’de, hem de şu nazik ve hassas dönemde ağırlandı? Hangi bölgesel ve küresel politikanın yörüngesine girildi? Eğer Barzani, bize tercih ediliyorsa, ki bu da bir tercihtir, asıl bunu iyi niyetle yorumlayamam, samimiyetle okuyamam.

"YEMİN ETTİK DÖNMEYECEĞİZ"

Biz 16 Nisan’da millet için evet, devlet için evet, Türklüğün bekası için evet diyeceğiz. Ve hakkın hukukun safında evet diye yağacağız.Yemin ettik, dönmeyeceğiz. Döndürmeye çalışanlara bakmayacağız. Tuzak kuranlara aldanmayacağız, üzerimize oynayanlara kanmayacağız.