BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,75
ALTIN 2.407,49
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den BDP'ye sert yanıt

BDP'li Hasip Kaplan'ın Bahçeli Kandil'e bayrak dikmek için önden buyursun sözlerine, MHP liderinin yanıtı da çok sert oldu

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Kandil’e Türk bayrağı dikilmeli” sözlerini “Kerkük’e pasaportla gidemeyenler, bayrak dikmek istiyor. Üç yol var: Zagros, Botan ve havadan. Önden buyursunlar” diye yanıtlayan BDP’li Hasip Kaplan’a MHP’nin cevabı sert oldu.

BDP milletvekillerinin, “sözüm ona parlamenterler, insiyaklarına hakim olamayan bazı mahluklar, global güçlerin oyuncağı politikacı taslakları, zavallılar” sözleriyle nitelendiği açıklamada, “Artık şu gerçek kamuoyunda genel kanaat haline gelmiştir: Türkiye’yi ayrıştırmak isteyen eli kanlı ihanet şebekesinin gözü dönmüş hempalarının(omuzdaşlarının) milli iradenin tecelli ettiği yer olan parlamentoda yeri yoktur” denildi. Açıklamada, Türk milletinin sarsılmaz iradesiyle ihanet şebekelerini yok edeceği de vurgulanarak, PKK’nın “nesebi gayri sahihler mezarlığına” er geç gömüleceği” belirtildi.

MAHLUKLAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı yazılı açıklamada Gaziantep saldırısının bölücü terörün artık yeni stratejiler peşinde olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti. Açıklamasında, bölgede yaşanan kaos ortamının PKK’nın meclisteki temsilcilerini de harekete geçirdiğini belirten Yalçın, “Arkasında küresel güçlerin desteğini, önünde de katığını gören sözüm ona parlamenterler, dikkati çekecek şekilde saldırganlaşmıştır” ifadelerine yer verdi. BDP’li Hasip Kaplan’ın da MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Kandil’e Türk bayrağı dikilmeli” açıklamasına verdiği yanıtın hatırlatıldığı açıklamada, “Bölücülerin, bağlı oldukları kapının önünden gelip geçene uluorta gırtlak patlatıp dil uzattıkları vakidir. Ancak son haykırışlar, sadece insiyaklarına hakim olamayan bazı mahlukların çevresindekileri ürkütmek için çıkardığı kuru gürültüden ibarettir” ifadelerine yer verildi.

-"...ELİ KANLI İHANET ŞEBEKESİNİN GÖZÜ DÖNMÜŞ HEMPALARI..."-

BDP’li milletvekillerinin “söylemeyen, söyletilen zavallılar” olarak nitelendiği açıklamada Bahçeli’nin MHP mensuplarına sürekli sağduyu ve itidali tavsiye ettiği de hatırlatılarak özetle şu ifadelere yer verildi:

“Hal böyleyken MHP liderine yönelik sorumsuz ve hiddetli açıklamalar, ancak art niyetle izah edilebilir. Bölücü mihraklar, Sayın Bahçeli’yi hedef alarak Milliyetçi-Ülkücü camiayı tahrik etmeyi ve halkı birbirine düşürmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca meclis dışı arayışların macera olduğunu söyleyenlerin mesai arkadaşlarının silahlı teröristlerle kucaklaşması, bu çarpık yakıştırmanın asıl muhatabını göstermiştir. Bölücü örgütün meclisteki yandaşlarının Türkiye’nin bütünlüğü açısından giderek tehlikeli hal almaya başlayan vahim açıklama ve tutumları, meclis sıralarının daha fazla kirletilmeden bunların dokunulmazlıklarının kaldırılmasının şart olduğunu ortaya koymuştur. Artık şu gerçek kamuoyunda genel kanaat haline gelmiştir: Türkiye’yi ayrıştırmak isteyen eli kanlı ihanet şebekesinin gözü dönmüş hempalarının milli iradenin tecelli ettiği yer olan parlamentoda yeri yoktur. Aziz milletimiz, geçmişte varlığına ve bütünlüğüne kast eden nice ihanet şebekelerini sarsılmaz iradesiyle yok etmiştir. Aslını inkar eden haramzadelerle petrol bağımlısı global güçlerin yarım asırlık gayri meşru ilişkisinden doğan eli kanlı terör örgütünü de nesebi gayri sahihler mezarlığına er geç gömecektir.