BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.430,15
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli öyle bir tarihte açıklayacak ki

Seçime hazırlanan MHP , ''Ses Ver Türkiye'' sloganı başlığı altında kampanya içeriğini yakında açıklayacak.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi iktidar olması durumunda izleyeceği politikaları seçim beyannamesine yazdı.  Seçim sloganı ise "Ses ver, sesime kulak ver" oldu.

Beyannamenin açıklanacağı tarih dikkat çekici. MHP'nin seçim beyannamesi Misak-ı Milli'nin 90'ıncı yıldönümünde yani 28 Ocak günü açıklanacak.


MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, ''Ses Ver Türkiye'' sloganıyla hazırlanan seçim konsept çalışmalarının, 28 Ocakta Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

MİLLİ YEMİN
Türk Kurtuluş Savaşı'nın siyasî manifestosu olan altı maddelik bildirinin adıdır. İstanbul'da toplanan son Osmanlı Mebusan Meclisi tarafından 28 Ocak 1920'de oybirliği ile kabul edilmiş ve 17 Şubat'ta kamuoyuna açıklanmıştır. Bildiri, I. Dünya Savaşı'nı sona erdirecek olan barış antlaşmasında Türkiye'nin kabul ettiği asgari barış şartlarını içerir.

Bildiri mecliste Ahd-ı Millî Beyannamesi adıyla kabul edilmiş, ancak daha sonra "Misak-ı Millî" olarak anılmıştır. Milli Yemin anlamına gelir. Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları, bazı ayrıntılar hariç, Misak-ı Millî ilkeleri doğrultusunda oluşmuştur.

Yalçın, yazılı açıklamasında, partinin seçim–konsept çalışmalarının fikri boyutlarının belirlendiğini, partinin yaptığı çalışmalar sonrasında uygulama modellerinin değerlendirilerek sonuca ulaşıldığını ifade etti.

BAHÇELİ AÇIKLAYACAK

Gerek seçim beyannamesi gerekse kampanya içeriğinin 28 Ocak 2011'de Genel Başkan Bahçeli tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

 ''Saldırılar, tehditler, çatışmalar, zedelenmeler, yolsuzluklar ve yozlaşmalar, ülkemizde toplumsal barışı ve demokratik sistemin varlığını tehdit etmekte, devlet kurumlarına olan güveni sarsmakta ve toplumsal tahribata yol açmaktadır. Bu yıl yapılacak seçimler yüce milletimiz için karar anı olarak görülmektedir. Milletimizin tercihi geleceğini şekillendirecektir. Bu sebeple Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletine diyor ki; ses ver, sesime kulak ver.''

Partinin 2011 seçimlerine yeni düşünce ve projelerle yola çıktığını, farklı toplum profilleriyle partinin arasında bir iletişim bağı kurmak istediklerini anlatan Yalçın, partinin seçim konseptindeki ''taşıyıcı kelimenin (Ses)'', ''taşıyıcı cümlenin (Ses ver, sesime kulak ver)'', ''vurgu unsurunun (karar anı)'', ''Türkiye söylemlerindeki çıkışlarının ise (Ses ver Türkiye)'' olacağını bildirdi.