BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.423,02
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli Kamalak ile bir araya geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bana göre görüşmeler olumlu olmuştur. Olgunluk içerisinde bir seyir takip e...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bana göre görüşmeler olumlu olmuştur. Olgunluk içerisinde bir seyir takip edeceğini takip etmekteyim" dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme sonrası basın açıklaması yapan Bahçeli, 28 Ağustos 2014 günü 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin tamamlanacağını belirterek şunları söyledi:
"Çıkartılmış olan yasaya göre 29 Haziran’dan itibaren Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başlayacak ve aday olacak olan şahsiyetler en geç 3 Temmuz 2014 gününe kadar adaylıklarını tamamlamış olacaktır. Bu gelişme sürecinde MHP olarak nasıl bir cumhurbaşkanının seçimi olması gerektiğini, onunla ilgili düşüncelerimizi başta Cumhurbaşkanlarımız olmak üzere dün de Meclis Başkanımızla yaptığımız görüşmeler sonrası siyasi kurumları ziyaret ederek düşünceleri paylaşma yolunu izlemekteyiz. Bugün Türk siyasi hayatında önemli bir yeri olan Saadet Partisi’ni ziyaret ettik. Bu ziyaretimizde yakın bir tarihte yapılmış olan kongreleri sebebiyle görev üstlenmiş olan Sayın Başkan ve yönetim kurulunu tebrikin yanında, ayrıca cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili düşüncelerimizi de arz etmiş bulunuyoruz. Bana göre görüşmeler olumlu olmuştur. Olgunluk içerisinde bir seyir takip edeceğini takip etmekteyim."
SP Genel Başkanı Kamalak ise, kimin cumhurbaşkanı olacağından ziyade ’nasıl bir cumhurbaşkanı olmalıdırı’ konuştuklarını ifade ederek şunları kaydetti:
"Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir yıl takip edilmesi hususundaki düşüncelerini bizlere aktardılar. Bir isim üzerinde konuşulmadı ama ülkemizde belki milyonlarca insanımız cumhurbaşkanlığı yapabilecek niteliktedir. Ama en uygun isim nasıl olmalıdır. Bu nokta üzerinde duruluyor. Yani kimin cumhurbaşkanı olmasından ziyade nasıl bir cumhurbaşkanı olmalıdır konusunda fikirde bulunduk. Genel kanaatimiz şudur; milletin bütününü kucaklayıcı, milli menfaatleri her şeyin önünde tutan, ülke bütünlüğünü korumayı, kendisi için asli vazife gören anayasaya bağlı çalışacak olan bir kişinin cumhurbaşkanı olmasının milletimiz için faydalı olacağı noktasında birleştiğimizi belirtmek isterim."
(İHA)