BIST 9.547
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,30
HABER /  DÜNYA

Bahçeli HDP için ne dedi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Halkların Demokratik Partisi yani HDP'ye nasıl bakıyor?

Abone ol

MHP lideri Bahçeli, HDP'yi bölücü siyasetin yeni bir taktiği olara görüyor.

Batıda sol, Alevi ve sosyalist seçmeni hedefleyerek kurulan HDP, siyasette nasıl bir performans gösterecek? Peki BDP'ye olan net tavrıyla bilinen Bahçeli, HDP için ne düşünüyor?

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, merak edilen soruyu Bahçeli'ye sordu ve aldığı cevapları bugünkü köşesinde yazdı.

"Çankaya’daki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda sohbet ettiğim isimlerden biri de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ydi.

1) Kritik bazı oylamalarda verdiğiniz destekler sebebiyle muhatap olduğunuz, “MHP, iktidarın gizli ortağı gibi” şeklindeki eleştiriye ne diyorsunuz?

- Biz tezkere oylamaları ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde destek verdik hükümete. Bunu da ‘ülkenin menfaatleri’ gerekçesiyle yaptık. Bizi eleştirenler bunu anlamıyor. Mesela, şu anda Çankaya Köşkü’ndeyiz ve şu anki Cumhurbaşkanı bakın neşeli, nasıl mutlu. Soruyorum; 2007’de 367 tıkacını biz çekmemiş olsak, bugün burada olabilir miydi acaba? 2007’deki o gerilim, 2011’e nasıl yansırdı? Bunları kimse düşünmüyor, konuşmuyor. Zaten AKP’nin, Başbakan’ın bunları görmesini, takdir etmesini de beklemiyorum.

BÖLÜCÜ SİYASET TAKTİĞİ

2) BDP’nin yanında şimdi HDP de kuruldu. Bu yeni partiye bakışınız nedir?

- Tamamen bir aldatmaca ve bölücü siyaset taktiği bu. Ama asıl endişem, bu partinin ‘solun çatısı’na dönüştürülme gayreti. Bakın Türkiye’de solun çok uzun ve meşakkatli bir yolculuğu vardır. Ama solun geleneğinde bölücülük hiç olmamıştır. Şimdi bölücü bir çatı altına girmeyi, sol nasıl kabul ediyor ben bunu anlamıyorum."

Murat Çelik tüm yazıları